Οικονόμου: Τα κριτήρια για ΜΕΘ είναι μόνο υγειονομικά- Κακεντρεχείς οι προβλέψεις για τσουνάμι λουκέτων

Οικονόμου: Τα κριτήρια για ΜΕΘ είναι μόνο υγειονομικά- Κακεντρεχείς οι προβλέψεις για τσουνάμι λουκέτων

«Είναι αδιαπραγμάτευτη θέση για την κυβέρνηση ότι τα κριτήρια για εισαγωγή στη ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. Δεν χωράει οτιδήποτε άλλο εκεί», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ”Σκάι”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης πως η δράση της κυβέρνησης είναι προσηλωμένη και στη στήριξη του ΕΣΥ. «Έχουμε προσθέσει κλίνες στο Σύστημα, έχουμε βάλει τον ιδιωτικό τομέα να υποστηρίζει το ΕΣΥ, έχουμε προχωρήσει σε επιτάξεις γιατρών. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται ανά πάσα στιγμή. Προφανώς, εκεί γίνεται η πολύ μεγάλη μάχη. Αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, ότι γίνονται διακρίσεις για κρεβάτια στις ΜΕΘ, αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι συμπολίτες μας που διασωληνώνονται και πηγαίνουν στα κρεβάτια των ΜΕΘ. Γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη μάχη στο Σύστημα για να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε», υπογράμμισε.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει αυτή τη στιγμή καινούργια μέτρα σε ό,τι αφορά την στρατηγική απέναντι στην πανδημία της. «Έχουμε ένα πλαίσιο με βάση το οποίο δουλεύουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης. Αποδίδει και η γενναία απόφαση του πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα στους 60 και άνω. Έχουμε πάνω από 70.000 συμπολίτες μας αυτής της ηλικιακής ομάδας, που, μέσα σε κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα, ενώ ήταν απροστάτευτοι όλο το προηγούμενο διάστημα, έσπευσαν να αξιοποιήσουν το εμβόλιο. Πηγαίνει πάρα πολύ καλά και η αναμνηστική δόση. Πάνω από 1.800.000 συμπολίτες μας έχουν, ήδη, κάνει την αναμνηστική δόση. Οι εμβολιασμοί εξελίσσονται ικανοποιητικά. Έχουμε ένα πλαίσιο ελέγχου της αγοράς», δήλωσε και συνέχισε:

«Από εκεί και πέρα, οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και σε εγρήγορση. Ο κορονοϊός είναι εδώ. Έχουμε συστήσει σε όλο τον πληθυσμό να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνουμε για ένα δωρεάν self-test, έτσι ώστε να ελέγχει την επιδημιολογική του κατάσταση και για να προστατευθεί και για να μη μεταδίδει άθελά του τον ιό στην κοινότητα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη στο ΕΣΥ, γιατί εκεί γίνεται η μεγάλη προσπάθεια. Ακολουθούμε από τον Σεπτέμβριο μια δύσκολη και εξισορροπητική στρατηγική. Όλα τα μέτρα, όλες οι ενέργειές μας από τότε μέχρι σήμερα έχουν αυτό τον σκοπό: οικονομία, κοινωνία και εκπαίδευση ανοιχτά και, ταυτόχρονα, μάχη για τον περιορισμό της διασποράς και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: