Οικονόμου: Το 80% της επικείμενης αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος

Οικονόμου: Το 80% της επικείμενης αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος

«Το 80% της επικείμενης αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ σημειώνοντας ότι οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες.

«Και βεβαίως αυτό θα πυροδοτήσει και τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών έτσι ώστε σε πολλές περιπτώσεις αυτή η απορρόφηση της ακρίβειας να μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι εξοικονομούν χρήματα τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις έτσι ώστε να περιφρουρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να μην φορτώνονται βάρη που πολλές φορές μετακυλύουν στους καταναλωτές» είπε.

Επίσης σημείωσε ότι θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. «Δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε ή φοβάται ότι μπορεί να επαναληφθούν. Και βεβαίως δίνει πολύ σημαντικά κίνητρα στην νέα γενιά για να ξαναγίνει ο πρωταγωνιστής μέσα από την εκπαίδευση, την εργασία, τη χρήση της τεχνολογίας, τη ζωή γενικότερα στη χώρα που αλλάζει» είπε και πρόσθεσε «η ομιλία του πρωθυπουργού πήγε την πατρίδα πολλά βήματα μπροστά. Άλλαξε την ατζέντα, από τη μιζέρια, τον φόβο την ανησυχία, όλα αυτά που συζητάγαμε μέχρι χθες. Απέδειξε ο πρωθυπουργός ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και τα πολύ μελετημένα μέτρα που εξήγγειλε μπορούν να μας δώσουν την ικανότητα και το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ότι από αυτή την Ελλάδα που αλλάζει το μέρισμα φτάνει παντού, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα».

      

      «Έδειξε ο Μητσοτάκης ότι και ξέρει και καταλαβαίνει τις ανησυχίες των ανθρώπων και κυρίως συμμερίζεται τις ελπίδες τους, συμμερίζεται τη θέλησή τους να πετύχουν περισσότερα πράγματα και οι ίδιοι. Και αυτό καλύφθηκε από την πολιτική που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε μια σειρά από μέτρα για όλες τις κοινωνικές ομάδες» τόνισε ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα δώσουν μια ανάσα στους πολίτες και σημαντικά κίνητρα στη νέα γενιά.

      

      Για τα πλαστά πιστοποιητικά είπε ότι «είναι η Ελλάδα που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας, είναι η εικόνα μιας Ελλάδας…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: