Οικονόμου: Το συνολικό κόστος για το πακέτο εξαγγελιών του πρωθυπουργού είναι 3,5 δισ. ευρώ

Οικονόμου: Το συνολικό κόστος για το πακέτο εξαγγελιών του πρωθυπουργού είναι 3,5 δισ. ευρώ

«Η εξωτερική μας πολιτική και οι διεθνείς μας σχέσεις, είναι τέτοιες που κρατούν για τη χώρα μας όλους τους δρόμους ανοιχτούς», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Μιλώντας για τη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Med9, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είχαμε εννιά Ευρωπαίους ηγέτες, αρχηγούς κρατών, εδώ, από όλο τον ευρωπαϊκό Νότο, για να συζητήσουμε ζητήματα που είναι σημαντικά και για τη χώρα μας, όπως είναι η ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων, η τήρηση του Δικαίου της Θάλασσας, οι προσεγγίσεις και οι πολιτικές αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού μετά τα όσα έχουν συμβεί στο Αφγανιστάν. Και, βεβαίως, η μεγάλη ατζέντα – που προωθεί προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημαντική όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και γενικότερα για την Ευρώπη – της κλιματικής κρίσης, των πολιτικών που πρέπει να αναλάβουμε όλα τα κράτη για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της, τις φωτιές, τις πλημμύρες».

Στο σημείο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός «ότι υπήρξε μια ξεχωριστή ενότητα γι’ αυτό το ζήτημα», επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια «πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη διπλής κατεύθυνσης. Πρώτον, σε ό,τι αφορά τα ουσιαστικά, τα μεσομακροπρόθεσμα μέτρα που οι χώρες της Ε.Ε. και κυρίως του ευρωπαϊκού νότου, θα αναλάβουν για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της κλιματικής αλλαγής. Επιβεβαίωσαν την Συμφωνία για τον περιορισμό της θερμοκρασίας, επανεπιβεβαίωσαν τις πρωτοβουλίες για την προστασία των θαλασσών, που πρόσφατα είχε συναφθεί στη Γαλλία με πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου. Και δεύτερον, ως προς τις πολιτικές αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων. Έγινε συζήτηση για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού, του RescueEU, τόσο σε υποδομές, όσο και σε εξοπλισμό, ώστε να παρεμβαίνει άμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα». Όπως είπε, «πρόκειται για μια ατζέντα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προωθήσει, έχει υποστηρίξει, έχει καταστήσει κοινωνούς και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Είναι σαφώς προς μια κατεύθυνση, που και για τη χώρα μας έχει αυξημένο ενδιαφέρον, αλλά και για τους Ευρωπαίους πολίτες, για την ποιότητα της ζωής τους και για το μέλλον μας συνολικά. Το περιβάλλον, οι φυσικοί πόροι, αλλά και η προσαρμογή των συνηθειών μας, των οικονομικών και των πολιτικών ανάπτυξης στις απαιτήσεις του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: