Οκτώ χαρακτηριστικά που κληρονομούν τα παιδιά από τον μπαμπά τους

Οκτώ χαρακτηριστικά που κληρονομούν τα παιδιά από τον μπαμπά τους

Όταν περιμένετε με αγωνία τη γέννηση του μωρού σας, πιθανότατα να αναρωτιέστε σε ποιον θα μοιάζει, τι χρώμα θα έχουν τα μάτια ή τα μαλλιά του.
Τα παιδιά κληρονομούν πολλά χαρακτηριστικά των γονιών τους που μπορεί να μην είναι εμφανή από τις πρώτους μήνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα περισσότερα χαρακτηριστικά των παιδιών επηρεάζονται από πολλά διαφορετικά γονίδια και κάποια κληρονομούνται από τον κάθε γονιό ξεχωριστά. Επιπλέον, το περιβάλλον φαίνεται ότι παίζει επίσης ένα ρόλο.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τα χαρακτηριστικά που είναι πιθανό να κληρονομήσει το παιδί από τον πατέρα του.
Ύψος
Εάν ο πατέρας είναι ψηλός, το μωρό είναι πιθανό να αποκτήσει το ίδιο ύψος. Εάν η μητέρα είναι κοντή και ο πατέρας ψηλός, το παιδί αναμένεται να έχει ένα μέτριο ύψος, αλλά σίγουρο όχι αυτό της μητέρας.

Χρώμα ματιών
Τα περισσότερα μωρά γεννιούνται με καστανά μάτια. Όμως, αν ο πατέρας έχει διαφορετικό χρώμα ματιών, όπως μπλε, πράσινο ή γκρίζο το μωρό θα κληρονομήσει το χρώμα των ματιών του.
Χείλη
Άλλο ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να κληρονομήσει το παιδί από τον πατέρα, είναι τα χείλη του.

Μαλλιά
Η λογική είναι η ίδια όπως στην περίπτωση του χρώματος των ματιών. Τα γονίδια του πατέρα παίζουν σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό της υφής των μαλλιών του παιδιού και αν έχει πιο σκούρα μαλλιά, το μωρό είναι πιθανό να τα κληρονομήσει.

Στιλ ύπνου
Ο τρόπος που κοιμάται το μωρό είναι επίσης κληρονομικός. Είτε το μωρό συνεχίζει να γυρίζει πλάγια είτε κοιμάται σαν… κούτσουρο , ξέρετε σε ποιον έχει μοιάσει.

Σχήμα χεριών
Κανένα άτομο δεν μπορεί να έχει τα ίδια ακριβώς δάχτυλα, όμως το σχήμα των χεριών όπως και των ποδιών μπορεί να μοιάζουν σε θεαματικό βαθμό με έναν από τους δύο γονείς. Και ναι, και σε αυτή την περίπτωση ο πατέρας έχει το προβάδισμα.
Δόντια
Εάν ο πατέρας του μωρού έχει προβλήματα με τα δόντια, το μωρό είναι πιθανό να τα κληρονομήσει.
Λακάκια
Ναι, αυτά τα χαρακτηριστικά λακάκια που τόσο σας αρέσουν το παιδί σας τα έχει κληρονομήσει από τον μπαμπά του.
Πηγή: timesofindia.indiatimes.com

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: