Οκτώ εναλλακτικές εξωσχολικές δραστηριότητες για τα παιδιά

Οκτώ εναλλακτικές εξωσχολικές δραστηριότητες για τα παιδιά

Νέα σχολική χρονιά, νέα αρχή. Είστε ακόμη σε αναζήτηση για το τι εξωσχολική δραστηριότητα θα κάνει φέτος το παιδί πλην των ξένων γλωσσών; Οι επιλογές που έχετε είναι αρκετές. Και όχι δεν αναφερόμαστε μόνος τις πιο κλασικές, όπως είναι το μπαλέτο ή η ρυθμική για τα κορίτσια, και το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο για τα αγόρια. Υπάρχει μία πληθώρα ακόμα επιλογών, εξίσου ωφέλιμες για την σωματική και πνευματική υγεία και ανάπτυξη του παιδιού.
Ρομποτική
Η ρομποτική είναι μία αρκετά δημοφιλής δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν τις κινητικές τους δεξιότητες, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στην αριθμητική, τη φυσική και τη μηχανική. Επιπλέον, μέσα από τα μαθήματα ρομποτικής, το παιδί μαθαίνει να δουλεύει ομαδικά και αναπτύσσει δεξιότητές του όπως την επίλυση προβλημάτων, τις επικοινωνιακές του δεξιότητες κ.α.
Σκάκι
Τα παιδιά ηλικία από πέντε ετών και άνω, είναι σε θέση να κατανοήσουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Το σκάκι σαν εξωσχολική δραστηριότητα εξασκεί τη μνήμη, μαθαίνει στο παιδί να σκέφτεται στρατηγικά και να συγκεντρώνεται.
Ιππασία

Η ιππασία είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητες με πολλαπλά οφέλη για την υγεία και την ψυχολογία του παιδιού. Κάνοντας ιππασία το παιδί γυμνάζει πολλούς μύες του σώματός του, μαθαίνει να ισορροπεί, γίνεται πιο υπεύθυνο, εξωστρεφές και αναπτύσσει το αίσθημα της ευθύνης μέσα από τη φροντίδα του αλόγου, της συντροφικότητας και της καλής συνεργασίας.
Kick boxing
«To kick boxing είναι ένα ατομικό άθλημα που ως βάση του έχει την θέσπιση στόχων με κεντρικό άξονα τις ατομικές δεξιότητες του παιδιού. Επίσης ενισχύει την προσωπική ανάπτυξη, την επικοινωνία, την συνεργασία, τον αυτοέλεγχο, την πειθαρχία και την τόνωση τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος του παιδιού.» αναφέρει η Φωτεινή Σταματοπούλου πτυχιούχος προπονήτρια σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Μothersblog.gr. Θυμηθείτε όλη τη συνέντευξη και ενημερωθείτε για ακόμα περισσότερα οφέλη εδώ.
Θέατρο
Μέσα από το θέατρο τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους, εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν να εκφράζονται να δουλεύουν ομαδικά και αποκτούν αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία. Πλέον, η θεατρική αγωγή έχει ενταχθεί και στο πρόγραμμα μαθημάτων στο σχολείο, υπάρχουν όμως και πληθώρα εργαστηρίων που κάνουν θεατρικά μαθήματα σε ανήλικα.

Ζωγραφική

Είτε το παιδί σας είναι φυσικό ταλέντο, είτε όχι, η…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: