Όλες οι διατάξεις για την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων στο ν/σ του Υπ. Εργασίας

Όλες οι διατάξεις για την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων στο ν/σ του Υπ. Εργασίας

Μεταρρυθμίσεις στον τομέα της πρόνοιας προβλέπονται στο νομοσχέδιο που συζητείται από σήμερα στη Βουλή, από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Στόχος, όπως αναφέρει η ίδια, είναι η πρόνοια να λειτουργήσει ως ενεργητικός μοχλός για την προώθηση αλλαγών στην κοινωνία και όχι απλά ως ένας παθητικός μηχανισμός απονομής επιδομάτων.

Όπως, μάλιστα, ανακοινώθηκε σήμερα, 482.335 ευάλωτοι συμπολίτες θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέσα στον Δεκέμβριο. Δικαιούχοι θα είναι όσοι εισπράττουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Η ενίσχυση είναι 200 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ενώ θα προστίθενται 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Αναλυτικά, στο νομοσχέδιο της πρόνοιας προβλέπονται, μεταξύ άλλων:

Προγράμματα ενίσχυσης Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ)

Με στόχο την περαιτέρω υγειονομική θωράκιση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων μέσα στην τρέχουσα πανδημία, αξιοποιούνται ευρωπαϊκά κονδύλια, που εκτιμώνται σε ύψος περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, θα διανεμηθεί υγειονομικό υλικό (μάσκες-γάντια) στο σύνολο του προσωπικού όλων των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά και θα καλυφθεί το κόστος διεξαγωγής rapid tests.

«Πρόκειται για συνολικά 8.000 εργαζόμενους σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές κλειστής φροντίδας, για τους οποίους δείχνουμε έμπρακτα τη μέριμνά μας ως κράτος. Η ασφάλεια των εργαζομένων και η προάσπιση της υγείας των ωφελουμένων των δομών αυτών, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιαίτερα ευάλωτο χαρακτήρα της υγείας τους, αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης», σημειώνει η κ. Μιχαηλίδου.

Παράταση για αιτήσεις επιδομάτων γέννησης

Όσοι γονείς δεν πρόλαβαν ή δεν έκαναν σωστά την αίτησή τους, λόγω δικού τους σφάλματος ή σφάλματος των υπηρεσιών των νοσοκομείων, θα μπορέσουν να το λάβουν τώρα, καθώς δίνεται παράταση.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, πρόκειται για επίδομα 2.000 ευρώ ως βοήθημα στους νέους γονείς, με στόχο τη στήριξη του οικογενειακού προϋπολογισμού τον πρώτο χρόνο του παιδιού, αλλά και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, «που για εμάς αποτελεί ένα εξαιρετικά σοβαρό εθνικό ζήτημα».

Ο φετινός προϋπολογισμός του επιδόματος γέννησης είναι 123 εκατ. ευρώ και η πρόβλεψη για το 2021 φτάνει στα 160 εκατ. ευρώ. Έως σήμερα, έχουν καταβληθεί περίπου 82,6 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 52.876…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: