Όλγα Γεροβασίλη: Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στην ακρίβεια εξαιτίας κυβερνητικών επιλογών

Όλγα Γεροβασίλη: Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στην ακρίβεια εξαιτίας κυβερνητικών επιλογών

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ράλι των τιμών καταλογίζει η ΓΓ της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, με συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική», στηλιτεύοντας πολιτικές επιλογές που κατέστησαν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στις ανατιμήσεις πριν να ενσκήψει το διεθνές κύμα αυξήσεων. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με δημοσκοπικά στοιχεία η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού (65%) απορρίπτει τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η κυρία Γεροβασίλη επιρρίπτει δε στην κυβέρνηση «πολιτικό αμοραλισμό» και «αλαζονεία» και καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δίδαξε συναίνεση» όταν ισχυριζόταν στη Βουλή πως «το όνομα της Μακεδονίας ανταλλάχθηκε με τις συντάξεις».

Αναφορικά με την πανδημία εγκαλεί το υπουργείο Παιδείας πως «παίζει με την υγεία» μαθητών και γονιών και καλεί την κυβέρνηση να μειώσει τον αριθμό των μαθητών στις σχολικές τάξεις. Χαρακτηρίζει τέλος «μη αναστρέψιμη» τη φθορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ενώ σημειώνει ότι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία αναδιατυπώνεται και επαναβεβαιώνεται μέσα από τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Συνέντευξη στον Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

– Οι αναθεωρημένες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις προκαλούν αισιοδοξία αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομίας. Γιατί επιμένετε να χαρακτηρίζετε αποτυχημένο το οικονομικό μοντέλο της κυβέρνησης;

Όλγα Γεροβασίλη: Η Ελλάδα μπήκε στην περιπέτεια της πανδημίας εξοπλισμένη χάρη στην οικονομική πολιτική της δικής μας κυβέρνησης. Τα 37 δισ. που παραδώσαμε, αποτέλεσαν το «μαξιλάρι» που απορρόφησε τους κραδασμούς των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης. Αυτό, σε συνδυασμό με την  αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε επί των ημερών μας, επέτρεψαν την μεγάλη ελάφρυνση του κόστους δανεισμού της χώρας. Επιπρόσθετα, λόγω της ανάγκης αύξησης των δημόσιων δαπανών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία, το Σύμφωνο Σταθερότητας που ελέγχει τις δημοσιονομικές επιδόσεις των χωρών της Ευρωζώνης εδώ και δύο χρόνια έχει τεθεί σε αναστολή.

Με τη συνδρομή όλων αυτών των προϋποθέσεων, μπορεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ να δηλώνει πως «λεφτά υπάρχουν» γιατί τρέξαμε τις επενδύσεις, τις εξαγωγές και τον τουρισμό καλύτερα από το αναμενόμενο. Δίνουμε από αυτά που μας περισσεύουν”. Στη “Ναυτεμπορική”, τρεις ημέρες πριν από αυτή τη δήλωση, αναφερόταν ως κύρια είδηση πως το ύψος του δημοσίου χρέους της χώρας μας εκτινάχθηκε στο 209%….

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: