Ολυμπιακοί Αγώνες – Ελληνική αποστολή: Οι 83 αθλητές που θα αγωνιστούν στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ελληνική αποστολή: Οι 83 αθλητές που θα αγωνιστούν στο Τόκιο

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ο κορονοϊός πέρα από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων πέρσι έφερε και την αναβολή σε πολλές προκρίσεις. Έτσι, ακόμα και την τελευταία στιγμή είχαμε ανακατατάξεις στις Ολυμπιακές προκρίσεις.

Τρανό παράδειγμα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο σπουδαίος γυμναστής κατάφερε στο παραπέντε να εξασφαλίσει την πρόκριση μετά από σχεδόν αψεγάδιαστη προσπάθεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα σχεδόν ένα μήνα πριν τους Αγώνες.

Συνολικά, 83 αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε 18 διαφορετικά αγωνίσματα. Σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη διοργάνωση, εκείνη του Ρίο, η αποστολή μας είναι μικρότερη κατά 12 αθλητές, αλλά θα υπάρχει εκπροσώπηση σε δύο περισσότερα αθλήματα (Τάε κβον ντο και τένις).

Επιπρόσθετα θα είναι η δεύτερη διαδοχική μετά τους Αγώνες της Βαρκελώνης που η χώρα μας θα έχει αποστολή μικρότερη των 100 αθλητών.

Ένας από τους βασικούς λόγους που έγινε αυτό, πέρα από το γεγονός ότι μόνο η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατάφερε να πάρει την πρόκριση, είναι τα όρια και η διαδικασία πρόκρισης.

Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω του κορονοϊού αναβλήθηκαν πολλοί αγώνες και παράλληλα τα όρια σε κάποια αθλήματα ήταν ιδιαίτερα υψηλά. Για παράδειγμα στον στίβο εάν υπήρχαν τα όρια του Ρίο η αποστολή θα ήταν μεγαλύτερη μόνο από τους αθλητές που θα είχαν πιάσει τα όρια, ενώ θα υπήρχαν και άλλοι που θα μπορούσαν να περάσουν μέσα από την παγκόσμια κατάταξη.

Οι τρεις ελληνικές ιστορικές στιγμές στο Τόκιο

Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τέσσερις Έλληνες αθλητές θα γράψουν ιστορία. Η πρώτη που θα το κάνει χρονικά είναι η Ευαγγελία Ψάρρα.

Η σπουδαία αθλήτρια της τοξοβολία θα αγωνιστεί για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα φτάσει στην κορυφή της σχετική λίστας την Άγη Κασούμη και τον Τάσο Μπουντούρη.

Η δεύτερη ιστορική στιγμή θα έχει πρωταγωνιστές τον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη, αφού για πρώτη φορά η χώρα μας θα έχει δύο σημαιοφόρους.

Για το τέλος αφήσαμε την τεράστια Αιμιλία Τσουλφά η οποία μόλις βρεθεί και τυπικά στα νερά του Τόκιο θα γίνει η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 48 ετών.

Η ελληνική αποστολή με μία ματιά

  • Αριθμός αθλητών: 83
  • Άθλημα με περισσότερες συμμετοχές: Ο στίβος με 20
  • Η ομοσπονδία με τους περισσότερους αθλητές: Είναι η ΚΟΕ με 34 (12 στην κολύμβηση, 9 στην καλλιτεχνική κολύμβηση και 13 στην εθνική πόλο των ανδρών).
  • Αρχηγός της ελληνικής αποστολής: Ο Μιχάλης Φυσεντζίδης
  • Οι σημαιοφόροι:

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: