Ολυμπιακοί Αγώνες – Μαραθώνιος: Χρυσός Ολυμπιονίκης δια περιπάτου ο Κιπτσόγκε

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μαραθώνιος: Χρυσός Ολυμπιονίκης δια περιπάτου ο Κιπτσόγκε

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον Μαραθώνιο ο Ελιουντ Κιπτσόγκε. Ο κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος κατάφερε να ξεφύγει μετά τα μισά της διαδρομής και στη συνέχεια δεν κοίταξε ποτέ πίσω του.

Ο σπουδαίος Κενυάτης τερμάτισε σε 2:08.38 και κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μπήκε για πάντα στην ιστορία του αθλήματος.

Βλέπετε έγινε μόλις ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία του Μαραθωνίου που έχει κατακτήσει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια. Οι άλλοι δύο είναι οι Αμπέμπε Μπικίλα (1960-64) και ο Βάλντεμαρ Τσιερπίνσκι (1976-80).

Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε ο Ολλανδός Αμπντί Ναγκέγιε (2:09:58) ο οποίος σε μία απ’ τις πιο έντονες στιγμές των Αγώνων, έδινε… κουράγιο στα τελευταία μέτρα της κούρσας στον φίλο του Μπασίρ Αμπντί (και οι δύο έχουν καταγωγή από τη Σομαλία) που έτρεξε με τα χρώματα του Βελγίου (2:10:00), προκειμένου να προσπεράσει τον Λόρενς Τσερόνο από την Κένυα, όπως και έγινε στο φινάλε!

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: