Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Πολυνησία οι αγώνες σέρφινγκ για το Παρίσι 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Πολυνησία οι αγώνες σέρφινγκ για το Παρίσι 2024

Η Πολυνησία και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», θα υπογράψουν την επόμενη εβδομάδα, παρουσία του Τόνι Εστανγκέ, τις συμβάσεις για την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων στο αγώνισμα του σέρφινγκ, στις παραλίες του Teahupoo στην Ταϊτή.

«Συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο, Εντουάρντ Φριτς για να εξετάσουμε εάν πηγαίνουμε προς τα εκεί, δεδομένου ότι οι συμβάσεις δεν έχουν ακόμη υπογραφεί. Αλλά είναι αποφασισμένο, θα τους κάνουμε, αυτούς τους Αγώνες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ναεά Μπένετ, ποδοσφαιριστής του μπιτς σόκερ από την Ταϊτή, ο οποίος διορίσθηκε Υπουργός Αθλητισμού στην κυβέρνηση της Γαλλικής Πολυνησίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Εστανγκέ, πρόεδρος της επιτροπής «Παρίσι 2024», θα ταξιδέψει στην Ταϊτή από τις 11 έως τις 16 Αυγούστου κατά την διάρκεια του Outerknown Tahiti Pro, της προτελευταίας φάσης του παγκόσμιου σιρκουί σερφινγκ (11-21 Αυγούστου), ενώ παράλληλα, θα διεξαχθεί και μια φάση του παγκόσμιου σιρκουί γυναικών, για πρώτη φορά από το 2006.

Το Teahupoo, ο χώρος που σχεδιάστηκε για τους αγώνες σέρφινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, είναι ένα μικρό χωριό στη χερσόνησο της Ταϊτής, ήσυχο και καταπράσινο. Η πρόσβαση στην περιοχή, γίνεται μέσω μιας πεζογέφυρας που περνά πάνω από ένα ποτάμι.

«Θέσαμε στον εαυτό μας το ζήτημα της σκοπιμότητας των μεγάλων επενδύσεων κατά την διάρκεια της κρίσης που διανύουμε, αλλά τελικά, αυτές τις προσαρμογές, θα τις είχαμε κάνει ούτως ή άλλως», δήλωσε σχετικά ο Μπένετ.

Η μαρίνα του Teahupoo θα ανακαινισθεί, παρά την άρνηση ορισμένων κατοίκων. Μετά το ποτάμι, θα εγκατασταθεί χώρος καθιστικού, ο οποίος απλά θα εξοπλισθεί με πεζογέφυρα. «Οι κάτοικοι δεν συμφώνησαν να φτιάξουμε γέφυρα, οπότε δεν πρόκειται να το κάνουμε. Μπορούμε να περάσουμε το ποτάμι με ένα αυτοκίνητο 4×4 και θα συνεχίσουμε έτσι», πρόσθεσε ο Μπένετ.

Ανήμπορη να κατασκευάσει καταλύματα για τους αθλητές επί τόπου, η τοπική κυβέρνηση σχεδιάζει να ανακαινίσει ένα ξενοδοχείο, που βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από το σημείο των αγώνων, αλλά η διάρκεια των εργασιών δεν είναι ακόμη γνωστή. «Εάν δεν είναι έτοιμο, έχουμε άλλη επιλογή. Ενα κρουαζιερόπλοιο όπως το Paul Gauguin ή το Aranui», είπε ο υπουργός Αθλητισμού, εξηγώντας, πως όλοι οι διαγωνιζόμενοι, πρέπει να φιλοξενούνται με τις ίδιες συνθήκες.

Μόνο ένας δρόμος, με μία λωρίδα προς κάθε κατεύθυνση, οδηγεί στις εκβολές του ποταμού, απέναντι από το σημείο των αγώνων και δεν πρόκειται να επεκταθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ενώσεις προστασίας του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: