Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τα ντέρμπι μετά τις Εθνικές… (Photos & Videos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τα ντέρμπι μετά τις Εθνικές… (Photos & Videos)

Κάθε διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, είναι περίεργη για τους συλλόγους. Μεσολαβεί το άγνωστο αναφορικά με το πώς θα επιστρέψουν οι πάντες. Αν θα είναι σε καλή κατάσταση, αν θα υπάρχει κούραση, αν θα έχει χαθεί το αγωνιστικό επίπεδο που είχε «πιάσει» το κάθε κλαμπ.

Ειδικά στην εποχή της πανδημίας, όλα αυτά τα στοιχεία γιγαντώνονται. Απόδειξη ο Ολυμπιακός που ξαφνικά βρίσκεται χωρίς διαθέσιμους επιθετικούς (ο Βαλμπουενά έχει θλάση και δίχως να είναι σε Εθνική οπότε δεν μπαίνει σε αυτή την κατηγορία).

Απουσίες στην προετοιμασία, κόπωση, ταλαιπωρία, στοιχεία που έρχονται να προστεθούν στις δυσκολίες για κάθε προπονητή. Συν την ψυχολογία που δημιουργεί στους ποδοσφαιριστές η υποχρέωση με τις Εθνικές, τα αποτελέσματα των αγώνων και απαιτείται άμεση επιστροφή και πνευματικά στα συλλογικά δεδομένα.

Ειδικά όταν ακολουθεί ντέρμπι, η… γιγάντωση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός αύριο στο Φάληρο, έχει μια ξεχωριστή συνθήκη λοιπόν. Το γεγονός πως έρχεται μετά από διακοπή για τις Εθνικές. Με πολλά ερωτηματικά να προκύπτουν.

Για παράδειγμα, σε ποια κατάσταση γύρισαν όλοι (πέραν των δύο του Ολυμπιακού που έχουν κορονοϊό); Ο Φορτούνης μετά από δύο ματς θα έχει δυνάμεις; Ο Κουρμπέλης που αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τη Σλοβενία που ήταν γεμάτο ένταση; Οι προπονήσεις που έγιναν, κράτησαν σε καλή κατάσταση τους ποδοσφαιριστές ή ήταν χαλαρές και θα τους επηρέασαν;

Απαντήσεις θα πάρουμε μόνο μετά το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, είναι να δούμε τις προηγούμενες φορές που υπήρξε ντέρμπι αιωνίων μετά από αναμετρήσεις Εθνικών ομάδων. Μέσα στον 21ο αιώνα. Από το 2000 και μετά δηλαδή, όταν άλλαξε επίπεδο η Εθνική Ελλάδος και είχε τις τεράστιες επιτυχίες, αλλά κυρίως όταν άλλαξε το καλεντάρι του ποδοσφαίρου με τα διεθνή ματς να πολλαπλασιάζονται.

Το ντέρμπι του Σαββάτου στην έδρα του Ολυμπιακού λοιπόν, θα είναι το 5ο αυτή την 20ετία που έρχεται αμέσως μετά από διακοπή Εθνικών ομάδων. Τα τέσσερα προηγούμενα είχαν το δικό τους ενδιαφέρον…

Η πρώτη «μάχη» αιωνίων μετά από διακοπή Εθνικών ομάδων, ήταν το 2001. Συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου του συγκεκριμένου έτους. Πέντε μέρες πριν, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε φιλοξενήσει τη Ρωσία σε φιλικό ματς (3-3). Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό, σε ντέρμπι γοήτρου. Το Πρωτάθλημα ουσιαστικά είχε κριθεί και οι δύο ομάδες είχαν μπροστά τους ματς Κυπέλλου (μεταξύ τους), οπότε το μυαλό ήταν εκεί. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: