Όμιλος Fourlis: Επένδυση 3 εκατ. ευρώ για το ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» στο The Mall Athens

Όμιλος Fourlis: Επένδυση 3 εκατ. ευρώ για το ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» στο The Mall Athens

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε ο Όμιλος Fourlis για τη δημιουργία του καταστήματος ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» στο The Mall Athens το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

   Ο υπουργός σε σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε πολύ θετικό το άνοιγμα του καταστήματος, τόσο για την ευρύτερη περιοχή όσο και για το εμπορικό κέντρο The Mall Athens, σημειώνοντας ότι «είναι μια κίνηση που όλους τους βγάζει νικητές και δείχνει ένα τόνο αισιοδοξίας για το 2022».

   Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «το 2022 θα είναι ένα έτος μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης. Θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την ύφεση που έφερε η πανδημία και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και νέες επενδύσεις».

   Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής επεσήμανε ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε ένα νέο ενάρετο κύκλο ανάπτυξης» και συμπλήρωσε: «Είμαι αισιόδοξος ότι ο όμιλός μας και η IKEA θα συνεισφέρει σε αυτή την πολύ καλή προοπτική που ανοίγεται μπροστά για την πατρίδα μας».

   Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Φουρλής, πριν από 20 χρόνια άνοιξε το πρώτο κατάστημα IKEA στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Έτσι ξεκίνησε ένα πολύ όμορφο ταξίδι που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει ομορφιά στην καθημερινότητα των πολλών ανθρώπων. Πλέον διαθέτουμε επτά μεγάλα καταστήματα σε τρεις χώρες, ένα μεσαίο κατάστημα στη Βουλγαρία, περίπου δέκα σημεία παραλαβής και παράδοσης σε τρεις χώρες, Βουλγαρία, Ελλάδα και Κύπρο και οι 250 αρχικοί εργαζόμενοι της IKEA έχουν γίνει 2.000. Όλα αυτά με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 250 εκατ. ευρώ».

   Το ταξίδι, σύμφωνα με τον κ. Φουρλή, συνεχίζεται και σήμερα η IKEA λειτουργεί ένα από τα πιο αυτοματοποιημένα κέντρα logistics στην Ελλάδα. Το κέντρο αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ηγετική θέση της IKEA στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) και κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτό ήταν ένα τρομερό πλεονέκτημα του concept IKEA. Επίσης σχεδιάζονται δύο ακόμα καταστήματα IKEA σε Κρήτη (Ηράκλειο) και στην Πάτρα που πολύ σύντομα θα αρχίσουν να κατασκευάζονται. Τέλος, σε συνεργασία με τη Lamda Development, θα αναπτυχθεί Retail Park εντός του Ελληνικού.

   Ο Χρήστος Νικολόπουλος, Chief Asset Management Officer της Lamda Development, ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του, ότι η Lamda Development υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη στην περιοχή του Ελληνικού. «Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια πράσινη, σύγχρονη, έξυπνη πόλη μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας το οποίο θα τονώσει την εικόνα της αθηναϊκής ριβιέρας»…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: