ΟΤΕ: Ισχυρές επιδόσεις το 2021 – Καταβάλει μέρισμα 0,558 ευρώ ανά μετοχή

Deutsche Telekom: Επενδύσεις 3 δισ. στην Ελλάδα για το δίκτυο οπτικών ινών

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών, με αύξηση εσόδων και κερδών, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 αλλά και συνολικά την περασμένη χρονιά, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ. Παράλληλα το Δ.Σ προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,558 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο 5%, ενώ θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 250 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΟΤΕ, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο 12μηνο ανήλθαν στα 492,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19,8% σε ετήσια βάση, με τα βασικά κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 1,072 ευρώ, με άνοδο 89,4%. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 3,36 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 3,4% με τα προσαρμοσμένα EBIΤDA να ενισχύονται κατά 5,9% στα 1,295 δισ. ευρώ.  

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα μοιραστεί στους μετόχους του ομίλου το συνολικό ποσό των 500 εκατ. ευρώ. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ομίλου, Μ. Τζαμάζ υπογράμμισε ότι «Με ισχυρές επιδόσεις στο τέταρτο τρίμηνο, κλείνουμε δυναμικά μια πολύ σημαντική χρονιά, κατά την οποία πετύχαμε αξιοσημείωτη αύξηση των εσόδων μας και, κυρίως, της λειτουργικής μας κερδοφορίας. Στην Ελλάδα, τα έσοδα σε όλες τις επιμέρους δραστηριότητές μας αυξήθηκαν σημαντικά. Αυτό αντανακλά την ισχυρή ανταγωνιστική θέση που έχουμε δημιουργήσει, επενδύοντας συνεχώς κατά τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης, για να διασφαλίσουμε την άριστη εμπειρία των πελατών μας και την αποτελεσματικότητα των δικτύων μας. Στη Ρουμανία, οι δραστηριότητές μας, αποκλειστικά πλέον στην κινητή, σταθεροποιούνται.

Θέτουμε τις βάσεις για σταθερά ισχυρές επιδόσεις και τα επόμενα χρόνια. Επιταχύνουμε δυναμικά την ανάπτυξη του δικτύου FTTH, επεκτείνουμε το δίκτυο 5G με γρήγορους ρυθμούς, ενισχύουμε τις εμπορικές μας δραστηριότητες και βελτιώνουμε συνεχώς τη λειτουργική μας αποτελεσματικότητα. Επικεντρώνουμε τις δυνάμεις μας σε αυτούς τους τομείς γιατί είναι καθοριστικοί τόσο για το δικό μας μέλλον, όσο και για την ανάπτυξη των αγορών όπου δραστηριοποιούμαστε. 

Η αναθεωρημένη πολιτική αμοιβών των μετόχων του OΤΕ παρέχει την ευελιξία που απαιτείται για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες επενδυτικές ανάγκες, τη βραχυπρόθεσμη αστάθεια και το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η συνολική αμοιβή των μετόχων μας για το 2022 είναι αυξημένη κατά 5% σε σύγκριση με το 2021».
 
Σύνοψη έτους  

  • Ισχυρές επιδόσεις για τον Όμιλο – αύξηση 6% στο Προσαρμοσμένο EBITDA (AL) λόγω θετικών επιδόσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία
  • Αύξηση Ελεύθερων Ταμειακών Ροών Ομίλου κατά 17%
  • Προσαρμοσμένες Επενδύσεις σύμφωνα με τις προβλέψεις
  • 500 εκατ. προτεινόμενη αμοιβή στους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: