Ουκρανία: Ανταπόκριση της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Ουκρανία: Ανταπόκριση της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελλάδας στα αιτήματα που υποβλήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και στις όμορες χώρες, Μολδαβία και Σλοβακία.

Συγκεκριμένα, προς την Ουκρανία, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, αποστέλλεται υγειονομικό υλικό και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός, ενώ προς Μολδαβία και Σλοβακία αποστέλλονται υλικά για τη φιλοξενία των προσφύγων (σκηνές, κουβέρτες, αδιάβροχα κλπ).

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δηλώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προς παροχή κάθε διευκόλυνσης για τη φιλοξενία στη χώρα μας προσφύγων από την Ουκρανία, εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη.

Επίσης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO), ώστε να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για παροχή συνδρομής, όπου και όποτε απαιτηθεί.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών του υπουργείου και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Μηχανισμού. Είναι, τέλος, σε συνεχή επαφή και με άλλους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: