Ουκρανία: «Είμαστε πλέον “de facto” μέλος του ΝΑΤΟ

Logo Image

«Η Ουκρανία και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν γίνει μέλη του ΝΑΤΟ. ‘De facto’, όχι ‘de jure” (εκ του νόμου),  διότι έχουμε τα όπλα και τη γνώση για το πώς να τα χρησιμοποιήσουμε» δήλωσε σήμερα  ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ, του οποίου ο στρατός αντιμετωπίζει επίθεση «μεγάλης έντασης» στην πόλη Σολεντάρ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Είναι αλήθεια. Είναι γεγονός», πρόσθεσε, χωρίς να βλέπει «για ποιο λόγο» οι δηλώσεις αυτές μπορεί να είναι αμφιλεγόμενες. «Είμαι σίγουρος ότι, στο άμεσο μέλλον, θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ de jure», πρόσθεσε.

Κατά την συνέντευξη επίσης ο Ουκρανός υπουργός εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην προμήθεια από τη Δύση προς την Ουκρανία τεθωρακισμένων και μαχητικών αεροσκαφών, παρά την απροθυμία κάποιων εν μέσω φόβων για κλιμάκωση της σύγκρουσης.

«Αυτή η ανησυχία για το επόμενο επίπεδο κλιμάκωσης, για μένα, είναι ένα είδους πρωτοκόλλου», δήλωσε, απορρίπτοντας τους φόβους ότι η προμήθεια νέων όπλων μπορεί να θεωρηθεί πρόκληση από τη Ρωσία.

Επί του πεδίου, η κατάσταση στη Σολεντάρ είναι «πολύ δύσκολη» αλλά «υπό έλεγχο», πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι οι μισθοφόροι της οργάνωσης Wagner χρησιμοποιούνται στο «ένα κύμα μετά το άλλο» επίθεσης, κάτι που οδηγεί σε πολλούς θανάτους. Η οργάνωση «πρέπει με κάποιο τρόπο να αποδείξει ότι είναι καλύτερη από τον τακτικό στρατό της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, «περίπου 500 ή 600» Ρώσοι μαχητές σκοτώνονται κάθε μέρα στη χώρα, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, χάνει το ένα δέκατο του αριθμού αυτού, ισχυρισμοί που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: