Ουκρανία: Κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση ο ύποπτος της αφαίρεσης τοιχογραφίας του Μπάνκσι – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ουκρανία: Κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση ο ύποπτος της αφαίρεσης τοιχογραφίας του Μπάνκσι

Έως και 12 χρόνια φυλάκισης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο ύποπτος που οργάνωσε την αφαίρεση τοιχογραφίας του Banksy στο Χοστόμελ στην Ουκρανία, αν κριθεί ένοχος.

Το Reuters αναφέρει ότι το έργο τέχνης, που απεικονίζει μια γυναίκα με μάσκα αερίου και ρόμπα που κρατάει έναν πυροσβεστήρα, αφαιρέθηκε από τοίχο στη συγκεκριμένη ουκρανική πόλη στις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το υπουργείο ανακοίνωσε στον ιστότοπό του ότι ο άνδρας που θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της επιχείρησης ειδοποιήθηκε επίσημα ότι θεωρείται ύποπτος.

Μεγάλης αξία η τοιχογραφία

Το έργο τέχνης του διάσημου Βρετανού καλλιτέχνη είχε εκτιμηθεί σε πάνω από 9 εκατομμύρια γρίβνα (243.900 δολάρια), ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Οι εγκληματίες προσπάθησαν να μεταφέρουν αυτό το γκράφιτι με τη βοήθεια ξύλινων σανίδων και πολυαιθυλενίου», αναφέρεται.

«Χάρη στο ενδιαφέρον των πολιτών, η Αστυνομία και άλλες δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να συλλάβουν τους εγκληματίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ η τοιχογραφία ανακτήθηκε.

Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι είχε ζωγραφίσει τη συγκεκριμένη τοιχογραφία και άλλες έξι σε μέρη που είχαν πληγεί από σφοδρές μάχες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε Ουκρανία: Κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση ο ύποπτος της αφαίρεσης τοιχογραφίας του Μπάνκσι - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Onlineστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Ουκρανία: Κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση ο ύποπτος της αφαίρεσης τοιχογραφίας του Μπάνκσι - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: