Ουκρανία: «Προσωπική υπόθεση» για τον Πούτιν η έκρηξη στη γέφυρα – Σήμερα πιθανόν οι αποφάσεις για αντίποινα

Ουκρανία: «Προσωπική υπόθεση» για τον Πούτιν η έκρηξη στη γέφυρα – Σήμερα πιθανόν οι αποφάσεις για αντίποινα

Χαρακτήρα προσωπικής προσβολής φαίνεται να αποδίδει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν στην τρομακτική έκρηξη της γέφυρας της Κριμαίας, επιταχύνοντας ραγδαία στο εξής τις όποιες αποφάσεις του αναφορικά με το επίπεδο κλιμάκωσης της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

Δύο εικοσιτετράωρα μετά την «αποκαθήλωση» του «συμβόλου της ρωσικής ισχύος», δηλαδή την πρωτοφανή έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς, που συνδέει την προσαρτημένη από το 2014 χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να προεδρεύσει σήμερα, Δευτέρα, του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, έχοντας προηγουμένως κατατάξει το συμβάν του Σαββάτου στην κατηγορία των «τρομοκρατικών πράξεων». Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Ρώσος Πρόεδρος ενέδυσε με το μανδύα της «τρομοκρατίας» το χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας, στρατιωτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι θα ακολουθήσουν σειρά από σκληρά αντίμετρα από πλευράς της Μόσχας κι ενώ ο ένας μετά τον άλλο οι Ρώσοι προπαγανδιστές ζητούν από τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου να «δείξει τα δόντια» του στους Ουκρανούς.

«Επικίνδυνη στιγμή»

Παρότι ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν η «τρομοκρατική πράξη» απέναντι στη γέφυρα μπορεί να απαντηθεί με πυρηνικά όπλα, είπε ότι η ερώτηση είχε τεθεί με εσφαλμένο τρόπο, εντούτοις για «επικίνδυνη στιγμή» κάνουν λόγο τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη, εκτιμώντας ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ερμηνεύει ως «προσωπική προσβολή» την προσπάθεια ανατίναξης της γέφυρας, όπως υπογραμμίζει το CNN.
Η προσωπική, αυτή διάσταση του συμβάντος σε σχέση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν έγκειται στο γεγονός ότι ο ίδιος υπήρξε ο εμπνευστής και θεμελιωτής της γέφυρας της Κριμαίας, ενώ η σύνδεση -οδική και σιδηροδρομική- της Κριμαίας με τη Ρωσία απηχεί πλήρως το κεντρικό ιδεολογικό αφήγημά του, ότι δηλαδή η Ουκρανία αποτελεί «αναπαλλοτρίωτο μέρος της δικής μας ιστορίας, πολιτισμού και πνευματικού χώρου», όπως επανέλαβε για τελευταία φορά ο Ρώσος Πρόεδρος στις 21 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αιτιολογήσει την επικείμενη τότε εισβολή του στη γειτονική χώρα.

Παράλληλα, η γέφυρα της Κριμαίας κόστισε στο Ρώσο Πρόεδρο περίπου 4 δισ. δολάρια, τα οποία η Ρωσία δαπάνησε, ώστε να οδηγήσει την Ουκρανία κατά την «ιστορική μοίρα» της, δηλαδή στην αυλή του Κρεμλίνου, όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι μόνο ανήκει, ακολουθώντας τα χνάρια του Μεγάλου Πέτρου. Αυτή η διάχυτη αίσθηση της ιδιοκτησίας της Ουκρανίας στο μυαλό του Ρώσου ηγέτη συνιστά τον πυρήνα των όποιων…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: