Ουκρανία: Συνάντηση Πούτιν – Σολτς με… αποστάσεις – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ουκρανία: Συνάντηση Πούτιν – Σολτς με… αποστάσεις

Λίγο μετά την ανακοίνωση από την Ρωσία της αποχώρησης μέρους των στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ξεκίνησε στο Κρεμλίνο η συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, με τον ρώσο πρόεδρο να κρατά (και πάλι) από τον συνομιλητή του… απόσταση ασφαλείας έξι μέτρων.

Ανάμεσα στους δύο ηγέτες υπήρχε το ίδιο τραπέζι που χώριζε προ ημερών τον Πούτιν από τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, λόγω των υγειονομικών μέτρων που λαμβάνει το Κρεμλίνο έναντι των ξένων επισκεπτών του Πούτιν.

Πόσο κόστισαν στο ΕΣΥ τα δύο χρόνια πανδημίας

«Θα αφιερώσουμε δυστυχώς μεγάλο μέρος του χρόνου μας σήμερα στο ζήτημα που συνδέεται με την κατάσταση στην Ευρώπη, στην ασφάλεια και στις συνομιλίες που διεξάγονται για το ζήτημα αυτό, ιδιαίτερα σχετικά με την Ουκρανία» δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια ρωσική τηλεόραση.

«Ασφαλώς είναι σαφές ότι οφείλουμε τώρα να μιλήσουμε για τη δύσκολη κατάσταση αναφορικά με την ασφάλεια στην Ευρώπη» δήλωσε από την πλευρά του ο Σολτς, προσθέτοντας πως είναι «κατευχαριστημένος» που μπορεί να διεξαγάγει αυτές τις συνομιλίες.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να εργαστούμε αναφορικά με τις σχέσεις μας μέσω καλών συζητήσεων του ενός με τον άλλο» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε, επίσης, απευθυνόμενος στον γερμανό καγκελάριο πριν από την έναρξη των συνομιλιών ότι η ρωσογερμανική ενεργειακή συνεργασία αποτελεί προτεραιότητα για τη Μόσχα, η οποία θεωρεί το Βερολίνο έναν από τους κύριους εταίρους της. Για Ρωσία και Γερμανία η υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι ζωτικής οικονομικής σημασίας.

Συναγερμός για το αέριο και την Ουκρανία
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Ουκρανία: Συνάντηση Πούτιν – Σολτς με… αποστάσεις - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: