Ουκρανία:Υπό πίεση ο Πούτιν-Ερωτηματικά για το επόμενο βήμα της Ρωσίας | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ουκρανία: Υπό πίεση ο Πούτιν – Ερωτηματικά για την επόμενη κίνηση της Ρωσίας

Στο τέλος Αυγούστου, οι αρχές κατοχής στην πόλη Κουπιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας διοργάνωσαν εορτασμούς για την Ημέρας της Ρωσικής Σημαίας.

Μερικές δεκάδες άνθρωποι – μεταξύ των οποίων ακτιβιστές υπέρ του Κρεμλίνου, αλλά και ντόπιοι που είχαν παραμείνει στην πόλη μετά την κατάληψή της από τις ρωσικές δυνάμεις πριν από έξι μήνες – ξεδίπλωσαν μια τεράστια ρωσική 60×40 μέτρων σημαία στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια χόρεψαν στο ρυθμό πατριωτικών μελωδιών.

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας άλλαξε τη δυναμική του πολέμου

Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής είχαν φύγει, αφού μια αιφνιδιαστική ουκρανική επίθεση τους ανάγκασε να παραδώσουν περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους, αφήνοντας πίσω τους τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα και προμήθειες, σημειώνεται σε άρθρο των Financial Times.

Η εντυπωσιακή ανατροπή κατέρριψε το μάντρα, που επαναλάμβαναν ανώτεροι αξιωματούχοι, οι οποίοι επισκέπτονταν τα κατεχόμενα εδάφη την άνοιξη και το καλοκαίρι, ότι «η Ρωσία είναι εδώ για πάντα», στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Με την υποστήριξη των δυτικών όπλων και πληροφοριών, η αστραπιαία αντεπίθεση της Ουκρανίας σε όλη την περιοχή του Χάρκοβο έχει αλλάξει τη δυναμική του πολέμου, αποκαλύπτοντας την ευπάθεια των υπερεκτεταμένων δυνάμεων εισβολής της Ρωσίας και καταρρίπτοντας την ψευδαίσθηση της ομαλότητας στο εσωτερικό της χώρας, την οποία το Κρεμλίνο προσπαθεί να διατηρήσει.

Η δραματική υποχώρηση στο πεδίο της μάχης είναι μόνο μία από τις οπισθοχωρήσεις στην Ουκρανία, που αντιμετώπισε αυτή την εβδομάδα ο Ρώσος ηγέτης, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η «μοναξιά» του Πούτιν

Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού της Ρωσίας για το έτος έχει σχεδόν εξανεμιστεί, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα, λόγω των ασθενέστερων τιμών του πετρελαίου και των μειωμένων παραδόσεων φυσικού αερίου στην Ευρώπη – γεγονός που ενδέχεται να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην οικονομία.

Η ΕΕ κινητοποιείται για έναν ενεργειακό πόλεμο με τη Μόσχα, χωρίς κανένα σημάδι εξασθένησης της αποφασιστικότητάς της σχετικά με τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι μη δυτικοί ηγέτες, που μέχρι τώρα στέκονταν στο πλευρό της Μόσχας, έχουν αρχίσει να παίρνουν αποστάσεις από τον πόλεμο του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε, σε σύνοδο κορυφής την Πέμπτη στο Ουζμπεκιστάν, ότι ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ είχε «ερωτήσεις και ανησυχίες» σχετικά με την εισβολή.

Την Παρασκευή, ο Ναρέντρα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: