Π. Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ. κέρδισε τις μάχες του Έβρου και κατά της πανδημίας

Π. Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ. κέρδισε τις μάχες του Έβρου και κατά της πανδημίας

Στις δύο «σπουδαίες μάχες» που κέρδισαν, όπως τόνισε, οι Έλληνες αστυνομικοί τα δύο τελευταία χρόνια «για λογαριασμό της πατρίδας μας», από τη μία αυτή του Έβρου κι από την άλλη αυτή κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, εγκαινιάζοντας το πληροφοριακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στην 85η ΔΕΘ.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, συνεχάρη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που «ίδρωσαν, μάτωσαν και ξενύχτησαν», δίνοντας τη μάχη του Έβρου, όταν η χώρα μας «δέχθηκε μία απίστευτη ασύμμετρη απειλή», ενώ εξήρε την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αναφέρθηκε επισης στους χιλιάδες καθημερινούς ελέγχους που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τονίζοντας όμως ότι «η μάχη αυτή δεν έχει τελειώσει και υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά μας». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «έχουμε ανάγκη να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο το εμβόλιο και για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπου υπάρχει αριθμός ακόμη που δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά και για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να το κάνουν για να πετύχουμε».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «συνεχές στοίχημα» της ΕΛ.ΑΣ. «να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι», με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια όλων των πολιτών, ενώ αναφέρθηκε και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Σώματος που θα απελευθερώσει αστυνομικούς ώστε να ανταποκριθούν στο κυρίως έργο τους, που είναι η ασφάλεια. «Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν κι ο τελευταίος Έλληνας πολίτης, οπουδήποτε στη χώρα, αισθάνεται ασφάλεια» τόνισε, προσθέτοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι και θα είναι ακόμη περισσότερο φιλική απέναντι στους πολίτες, τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο στρατηγικό και επιχειρησιακό πρόγραμμα της Αστυνομίας για την περίοδο 2021- 2025, βασικοί πυλώνες της οποίας είναι «η εφαρμογή μοντέλων διοίκησης που δημιουργούν εχέγγυα συνέχειας και αναβάθμισης του Σώματος».

Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για την «Ψηφιακή ΕΛ.ΑΣ.» και στάθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Σώματος και την περαιτέρω ψηφιοποίηση των προσφερόμενων διοικητικών υπηρεσιών με τους πολίτες. Τόνισε δε ότι η ψηφιοποίηση του συνόλου του αρχείου των εγκληματικών αρχείων ολοκληρώθηκε το 2021 και απέφερε ήδη καρπούς, οδηγώντας στην εξιχνίαση εκατοντάδων παλιότερων υποθέσεων.

Ο κ. Καραμαλάκης στάθηκε επιπλέον στην ίδρυση γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: