Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Η Ελλάδα ουραγός της Ευρώπης στην αποϊδρυματοποίηση

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Η Ελλάδα ουραγός της Ευρώπης στην αποϊδρυματοποίηση

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

«Η Ελλάδα παραμένει ουραγός της Ευρώπης στην αποϊδρυματοποίηση. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί όχι μόνο βέλτιστη, αλλά κοινή πρακτική», αναφέρει ανακοίνωση των Παιδικών Χωριών SOS, με κύριο μήνυμα «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μία οικογένεια» για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Περισσότερα από 80 κλειστά ιδρύματα λειτουργούν στην Ελλάδα, σημειώνεται, «χωρίς κανένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, έλεγχο ή παιδαγωγικά κριτήρια ποιοτικής φροντίδας. Οι παθογένειες αυτές είναι χρόνιες, με δραματικές συνέπειες για χιλιάδες ευάλωτα παιδιά, καθώς ο ιδρυματισμός βλάπτει σημαντικά την ανάπτυξή τους».

Όπως τονίζεται, η πανδημία επιδεινώνει αυτές τις συνθήκες, καθώς αυξάνονται παγκοσμίως οι περιπτώσεις κακοποίησης στις οικογένειες και περισσότερα παιδιά αναμένονται να καταλήξουν στην Ελλάδα σε κλειστά ιδρύματα, που αδυνατούν να τα φροντίσουν επαρκώς.

«Ο τομέας της παιδικής προστασίας στη χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε μία κρίσιμη καμπή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Παιδικών Χωριών SOS και προστίθεταθ ότι χρειάζεται «συστημική αλλαγή στην παιδική προστασία, με στόχο κάθε οικογένεια να στηρίζεται για να μένει ενωμένη και κάθε παιδί σε ίδρυμα να βρεθεί σύντομα σε μία οικογένεια».

Στο πλαίσιο της αποϊδρυματοποίησης, τα Παιδικά Χωριά SOS ενισχύουν τους δημόσιους φορείς στην απαραίτητη προώθηση της αναδοχής. Το Πρόγραμμα Στήριξης Δομών Παιδικής Προστασίας και Αναδοχής, μία Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημοσίου Φορέα που δημιουργήθηκε με ιδιωτικούς πόρους το 2017, στηρίζει τα παιδιά και τους εργαζόμενους σε δέκα δημόσιες δομές παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα και τις περιφέρειες, σε κρίσιμους τομείς, που παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις, όπως η ψυχοθεραπευτική υποστήριξη των παιδιών και η υποστήριξη και εκπαίδευση των επαγγελματιών σε θέματα προστασίας παιδιών και αναδοχής. Μέσα σε τρία χρόνια, με την υποστήριξη των Παιδικών Χωριών SOS, έχουν αποκατασταθεί σε οικογενειακό περιβάλλον, συνολικά, 200 παιδιά.

Μία εξίσου σημαντική παράμετρος, όπως υπογραμμίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS, είναι η ενδυνάμωση των οικογενειών για την αποφυγή της διάλυσής τους και της απομάκρυνσης των παιδιών από αυτές, και σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούν αντίστοιχα προγράμματα σε όλη την Ελλάδα.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και οι Έλληνες πρόσκοποι δημιουργούν ένα πανελλαδικό δίκτυο προστασίας των δικαιωμάτων όλων των παιδιών

Ένα πανελλαδικό δίκτυο προστασίας των δικαιωμάτων όλων των παιδιών δημιούργησαν η Ένωση «Μαζί για το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: