Παιχνίδια για το μπάνιο εμπνευσμένα από τη μέθοδο Μοντεσσόρι

Παιχνίδια για το μπάνιο εμπνευσμένα από τη μέθοδο Μοντεσσόρι

Βάλτε στην άκρη τα λαστιχένια παπάκια, υπάρχουν νέα παιχνίδια μπάνιου που μπορείτε να έχετε στο μπάνιο σας, όταν έρχεται η ώρα να κάνει μπανάκι το μικρό σας.
Είτε η ώρα του μπάνιου είναι μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας είτε αρέσει στο παιδί σας να πλατσουρίζει στην μπανιέρα και να παίζει κάνοντάς τα όλα μούσκεμα, αξίζει να έχετε όμορφα παιχνίδια που θα ενθαρρύνουν το παιχνίδι και θα βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδιού. Ακόμη και τα μικρότερα παιδιά μαθαίνουν συνεχώς, ειδικά σε καθημερινές στιγμές όπως η ώρα του μπάνιου, γι’ αυτό γιατί να μην έχετε ειδικά επιλεγμένα παιχνίδια για αυτή την ώρα;
Η μέθοδος της Μαρίας Μοντεσσόρι
Στα κείμενά της για την ανάπτυξη του παιδιού, η Δρ Μαρία Μοντεσσόρι τόνιζε τη σημασία των αυτοκατευθυνόμενων και πρακτικών δραστηριοτήτων για τη μάθηση, και τι καλύτερο μέρος για να ενθαρρύνετε το παιδί σας, από το μπάνιο;
Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά παιχνίδια στην μπανιέρα
Αξίζει να γνωρίζετε ότι δεν είναι μόνο σημαντικοί οι τύποι παιχνιδιών, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται και δίνονται στα παιδιά. Για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να υπάρχει πληθώρα παιχνιδιών μέσα στην μπανιέρα. Μερικά παιχνίδια (τα οποία κάθε φορά θα αλλάζετε) ενθαρρύνουν το βαθύτερο και πιο δημιουργικό παιχνίδι. Ένα συν είναι ότι θα κρατάτε το ενδιαφέρον τους ζωντανό μιας και δεν θα γνωρίζουν με ποια παιχνίδια θα παίξουν κάθε φορά.

Επίσης, η δημιουργία ενός χώρου για να αφήνει το παιδί τα δικά του παιχνίδια είναι μια πρόσθετη ευκαιρία για ανεξαρτησία και υπάρχουν πολλές επιλογές αποθήκευσης στην μπανιέρα.
Παιχνίδια μοντεσσόρι για το μπάνιο
Παρακάτω θα δείτε μερικά παιχνίδια μπάνιου Montessori που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε την ώρα του μπάνιου σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που θα ανυπομονεί κάθε φορά.
#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: