Παιδιά, συγγνώμη… Συγγνώμη για όλα!

Παιδιά, συγγνώμη… Συγγνώμη για όλα!

Για τον κορονοϊό. Το είπαν οι επιστήμονες. Τα σχολεία έκλεισαν τον Ιούνιο. Εν μέσω κορονοϊού. Κι άνοιξαν, με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, στις 14 Σεπτεμβρίου. Πάλι με κορονοϊό. Ο κορονοϊός δεν έφυγε ποτέ. Έτσι μας έλεγαν και μας λένε τα κανάλια. Άρα το Κράτος είχε δυο μήνες καιρό να προετοιμαστεί. Δηλαδή να φτιάξει μάσκες για τα παιδιά. Αυτά για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Οι μάσκες που δόθηκαν την πρώτη μέρα στο σχολείο, ήταν κάτι μεταξύ μάσκας και… τέντας. Τόσο μεγάλες που κάλυψαν τα πρόσωπα των παιδιών και των… κολλητών τους. Το Κράτος απέτυχε. Παταγωδώς. Και μάλιστα σε ένα θέμα που είχε όλο τον χρόνο να προετοιμαστεί, ώστε τα παιδιά να νιώσουν ότι όλοι αυτοί που βλέπουν στην τηλεόραση να λένε ότι νοιάζονται για την υγεία τους, ΟΝΤΩΣ νοιάζονται. Έστω και απλά προσφέροντας τους τις μάσκες που πρέπει να φοράνε για να πάνε σχολείο. Άκουσα και διάβασα πολλά από τη Δευτέρα το πρωί. Κυρίως χιουμοριστικά. Είμαι ένας τύπος που κάνει πλάκα ακόμη και με τον θάνατο. Έχω όμως την εντύπωση, λάθος, την πεποίθηση, ότι με το θέμα των παιδιών, των παιδιών που τους έχουμε βάλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πίεση με τον κορονοϊό, που τους αλλάζουμε τις συνήθειες και τις ζωές, που τους στερούμε την επαφή με τον φίλο, τον συμμαθητή, το κορίτσι και το αγόρι τους, που πρέπει να εκπαιδευτούν για μια άλλη ζωή απ’αυτή που είχαν συνηθίσει, που διάολε πρέπει να μάθουν στην «απομόνωση», που, που, που… θαρρώ πως πρέπει να είμαστε απολύτως σοβαροί.

Κι επειδή, ζούμε στην Ελλάδα, όπου- όσο θυμάμαι τον εαυτό μου- οι συγγνώμες, ειδικά στους «αδύναμους» αυτής της πλάσης, στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, και στα ζώα, δεν έχουν ειπωθεί ΠΟΤΕ, ας κοιτάξουμε εμείς στα μάτια τα παιδιά μας και ας πούμε μια συγγνώμη… Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Οπότε…
Παιδιά:
Συγγνώμη που για μια ακόμη φορά ως Κράτος και ως Κοινωνία, αποδειχτήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων.
Συγγνώμη που οι μεγάλοι σας έχουμε κάνει το μυαλό «πουρέ» με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να φοράτε τη μάσκα.
Συγγνώμη που αντί να διεκδικούμε το καλύτερο για σας αρκούμαστε στο ελάχιστο. Και σας μαθαίνουμε κι εσάς να είστε έτσι.
Συγγνώμη που σας έχουμε αφήσει μόνα απέναντι σε αυτό το… ελάχιστο που σας «προσφέρει» το Κράτος.
Συγγνώμη που αντί να βγούμε στους δρόμους για να κάνετε μάθημα εκτός αίθουσας, σε μια χώρα που 300 μέρες το χρόνο έχει ήλιο, κατάπιαμε το «μέσα και με μάσκα». Το βολικό δηλαδή. Για όλους. Σύστημα, δασκάλους, καθηγητές. Για όλους εκτός από εσάς.
Συγγνώμη που όλα αυτά τα χρόνια δεχόμαστε να πληρώνουμε-μέσω της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: