Παίκτης στο MLS τιμωρήθηκε για το υπόλοιπο της χρονιάς λόγω παράνομου στοιχήματος

Παίκτης στο MLS τιμωρήθηκε για το υπόλοιπο της χρονιάς λόγω παράνομου στοιχήματος

Χωρίς τον μέσο Φελίπε Ερνάντεζ θα πορευτεί για το υπόλοιπο του 2021 το Κάνσας, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση της δυτικής περιφέρειας του MLS, όχι όμως λόγω κάποιου τραυματισμού, αλλά επειδή τιμωρήθηκε από τη λίγκα. Ο 23χρονος Αμερικανοκολομβιανός παραβίασε τους κανονισμούς του πρωταθλήματος περί παράνομου στοιχηματισμού, μάλιστα δύο φορές πόνταρε και σε αναμετρήσεις του MLS.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ο παίκτης έκανε γνωστό στην ομάδα του στις 5 Ιουλίου πως αντιμετωπίζει θέματα εθισμού με τον τζόγο και ανησυχεί για την ασφάλειά του, καθώς έχει αποκτήσει χρέη. Αξίζει να σημειωθεί σε κανένα από τα ματς που πόνταρε από το πρωτάθλημα των ΗΠΑ δεν συμμετείχε η ομάδα του, ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ανάμειξή του, ούτε είχε εμπιστευτικές πληροφορίες για τα δυο παιχνίδια που στοιχημάτισε.

Η ανακοίνωση της λίγκας ανέφερε χαρακτηριστικά πώς: “Ο Ερνάντεζ ασχολήθηκε με εκτεταμένα και παράνομα αθλητικά στοιχήματα, ενώ ήταν μέλος του Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, συμπεριλαμβανομένου του στοιχήματος σε δύο παιχνίδια του MLS, κατά παράβαση των κανόνων της Λίγκας. Δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το γεγονός ότι είχε εμπιστευτικές πληροφορίες”.

Ο Ερνάντεζ θα μπορεί να ασκήσει αίτημα την 1η Ιανουαρίου 2022 ώστε να αγωνιστεί εκ νέου στο πρωτάθλημα, κάτι που θα εξεταστεί από την Επιτροπή. Την τρέχουσα σεζόν μετράει έξι συμμετοχές (4 βασικός), ένα γκολ και δύο ασίστ.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ο παίκτης είπε ότι έχει υποβληθεί σε θεραπεία για εθισμό στα τυχερά παιχνίδια και στοχεύει να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο. “Τους τελευταίους μήνες μπόρεσα να επανεκτιμήσω, να αναλάβω την ευθύνη για τις ενέργειές μου και να λάβω την κατάλληλη φροντίδα για κάτι που με έχει επηρεάσει πολύ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα αθλητικά στοιχήματα δεν έχουν νομιμοποιηθεί στο Κάνσας ή στο Μιζούρι. Τριάντα μία πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια έχουν εγκρίνει αθλητικά στοιχήματα από την απόφαση του 2018 από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Ο Ερνάντεζ είναι ο δεύτερος επαγγελματίας αθλητής στις ΗΠΑ που ποντάρει σε άθλημα που συμμετέχει, καθώς το 2019 είχε προηγηθεί ο Τζος Σο που είχε στοιχηματίσει στο NFL ενώ ήταν τραυματίας στους Αριζόνα Κάρντιναλς.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: