Παίρνουν πάλι την κατηφόρα τα χρηματιστήρια – Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ

Παίρνουν πάλι την κατηφόρα τα χρηματιστήρια - Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και νέων ισορροπιών βρίσκονται οι αγορές, προσπαθώντας να αποτιμήσουν τις προοπτικές που διαμορφώνονται στα μέτωπα της ουκρανικής και της ενεργειακής κρίσης, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις της ΕΚΤ και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων στην ευρωπαίκή οικονομία.

Μετά το χθεσινό ράλι ανάκαμψης και προσδοκιών, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σήμερα πτωτικά, ενώ στις αγορές ενεργειακών προϊόντων η εικόνα είναι αντιφατική. Κατά 1,80% υποχωρούν ο DAX και ο CAC-40, ανακάμπτουν οι τιμές του αργού πετρελαίου (brent +4,8% στα 116,5 δολάρια), συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου (-9,3% στα 141,6 ευρώ).

Η άκαρπη έκβαση της συνάντησης των ΥΠΕΞ Ρωσίας-Ουκρανίας στην Αττάλεια επιτείνει την αβεβαιότητα, καθώς απομακρύνεται η προοπτική ειρήνευσης.

 Ρευστό σκηνικό στο ΧΑ, όπου οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν το πρώτο δίωρο σε μικρό εύρος διακύμανσης με εναλλαγές προσήμου και τώρα έχουν πάρει καθοδική κατεύθυνση. Η συναλλακτική κίνηση κίνηση που ήταν έντονη την πρώτη ώρα, σταδιακά ατονεί. Μέχρι στιγμής έχουν αλλάξει χέρια μετοχές αξίας 30 εκατ. ευρώ, συν 4 εκατ. που είναι η αξία προσυμφωνημένων συναλλαγών πακέτων. 

 Αναλυτές εκτιμούν ότι στη συνέχεια θα αυξηθεί η μεταβλητότητα και οι απώλειες μπορεί να διερυνθούν σήμερα.

 Μετοχές και δείκτες

 Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 814 μονάδες με απώλειες 0,95% και βρίσκεται στα χαμηλά ημέρας. Νωρίτερα σημείωσε υψηλό +0,71% στις 828,79 μονάδες.

Ο FTSE25 της υψηλής κεφαλαιοποίσης χάνει 1,05% υποχωρώντας στις 1.953,8 μονάδες.Περίπου 0,35% χάνει ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης έχει κινηθεί από +0,67% μέχρι -2,90%. Τώρα υποχωρεί κατά 2,70%. Εθνική -3,6%, Alpha -3%, Πειραιώς -2,7%, Eurobank -2,1%, Attica Bank -1,4%, Τρ. Ελλάδος -1,1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips άνοδο σημειώνει μόνον ο Σαράντης (+2,4%), ενώ οριακά θετικό πρόσημο διατηρούν ο ΟΛΠ και τα Jumbo. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν Αegean, Quest και ΕΥΔΑΠ -2,8%, ΔΕΗ και Βιοχάλκο, Lamda και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -2,5%, Μυτιληναίος -2%, Ελλάκτωρ και ΑΔΜΗΕ -1,7%.

Στη μεσαία και τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις αξιόλογη άνοδο με μεγάλο όγκο συναλλαγών σημειώνουν η Intralot (+1,7%) Intracom (+1,2%) του ομίλου Κόκκαλη. Στον αντίποδα  Αβαξ -4,8%,  Μοτοδυναμική και Ξυλεμπορία -3,8%, Cenergy και Autohellas -3,3%.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: