Πακέτο 8 δισ. στις κατασκευές από το Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι τα έργα

Πακέτο 8 δισ. στις κατασκευές από το Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι τα έργα

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Μια μεγάλη ευκαιρία για επιτάχυνση της ανάκαμψης του κλάδου των κατασκευών, ύστερα από μια μακρά περίοδο συρρίκνωσης, δίνουν τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων πλησιάζει τα 8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με κλαδική μελέτη του ΙΟΒΕ. Μάλιστα, το ΙΟΒΕ υπογραμμίζει ότι το θετικό κλίμα που δημιουργεί ο σχεδιασμός για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης ώθησε τις προσδοκίες του κλάδου σε θετικό έδαφος τον Απρίλιο του 2021, για πρώτη φορά μετά τα τέλη του 2008.

Όπως σημειώνεται στη μελέτη, η ανάπτυξη υποδομών και άλλων κατασκευαστικών έργων τα επόμενα χρόνια αποτελεί βασική προτεραιότητα σε όλα τα επίσημα κείμενα αναπτυξιακής πολιτικής στην Ελλάδα, σε πεδία όπως οι υποδομές μεταφορών, εφοδιαστικής αλυσίδας, ενέργειας και επικοινωνίας, η οδική ασφάλεια και η αστική κινητικότητα, η πράσινη ανάπτυξη και η περιβαλλοντική αναβάθμιση, οι ψηφιακές τεχνολογίες και συστήματα, η διαχείριση απορριμμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, η απολιγνιτοποίηση, η ανάπτυξη συστημάτων κυκλικής οικονομίας και η ενίσχυση βασικών τουριστικών υποδομών με έμφαση στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Τα έργα θα υποστηριχθούν και από τους πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους των έκτακτων μέτρων ανάκαμψης, οι οποίοι θα οδηγήσουν σε ιδιαίτερα αυξημένες εισροές χρηματοδότησης στην Ελλάδα για την περίοδο 2021-2027. Η πλήρης αξιοποίηση των πόρων χρηματοδότησης σε έργα και μεταρρυθμίσεις που θα είναι κομβικές για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί σημαντική πρόκληση για τον διοικητικό μηχανισμό της χώρας.

Στη μελέτη περιλαμβάνεται πίνακας με όλα τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα συμβάλλουν στην αύξηση των εργασιών του κατασκευαστικού κλάδου. Πρόκειται συνολικά για 36 έργα, με προϋπολογισμό 7,962 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο με διαφορά είναι το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», με προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 450 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Επιχειρώντας» για την αναβάθμιση κτηρίων των επιχειρήσεων.

Πάντως, στη μελέτη τονίζεται ότι:

  • Αναγκαία συνθήκη για να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά η Βιομηχανία Υποδομών και Κατασκευών στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, είναι η άρση εμποδίων και στρεβλώσεων ώστε οι απαιτούμενες υποδομές να κατασκευαστούν έγκαιρα, με ανταγωνιστικό κόστος, τεχνική ποιότητα και επάρκεια.
  • Η ανεπαρκής ζήτηση αποτελούσε τα προηγούμενα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: