Παληές Ιστορίες Και Συγκινήσεις Που Μοιάζουν Σήμερα Ανοησίες, στο Θέατρο Αλκμήνη – Monopoli.gr

Παληές Ιστορίες Και Συγκινήσεις Που Μοιάζουν Σήμερα Ανοησίες, στο Θέατρο Αλκμήνη - Monopoli.gr

Μια θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο, με τίτλο «Παληές Ιστορίες Και Συγκινήσεις Που Μοιάζουν Σήμερα Ανοησίες», που θίγει το θέμα της εθνικής ταυτότητας, με αφορμή την «διαδρομή» του ελληνισμού της Ανατολικής Ρωμυλίας στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, παρουσιάζεται, από τις 29 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Αλκμήνη.
Παληές Ιστορίες Και Συγκινήσεις Που Μοιάζουν Σήμερα Ανοησίες
Λίγα λόγια για το έργο
Πάνω σε μία σχεδία που ταξιδεύει μές στη νύχτα, συναντώνται  τρείς άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Σωζόπολη, μια πόλη που παρέμεινε επί αιώνες σχεδόν αμιγώς Ελληνική.
Φέρνοντας ο καθένας τις δικές του ψυχικές αποσκευές, ψάχνουν να βρούνε τα βασικά συστατικά της ζωής τους που χάθηκαν μέσα στην δίνη της ιστορίας. Κι ενώ η σχεδία περιπλέει μια Μαύρη Θάλασσα στην οποία είναι πλέον πιο εύκολο να βρεις σκουπίδια, παρά ψάρια, οι άνθρωποι ξετυλίγουν διηγήσεις και αναμνήσεις, γεμάτες αντιφάσεις και μικρά χειροπιαστά όνειρα.
Βασισμένο πάνω σ’ ένα γράμμα – κειμήλιο, γραμμένο το 1929 και σε μαρτυρίες των εναπομεινάντων Ελλήνων κατοίκων της Σωζόπολης, το έργο προσπαθεί να αγγίξει το θέμα της Εθνικής συνείδησης στο σύγχρονο κόσμο. Τελικά τι ορίζει την εθνική συνείδηση κάποιου ; Είναι κάτι που ορίζεται από την γλώσσα και την παιδεία στην οποία μετέχει, είναι μια προσωπική απόφαση στην οποία οδηγός είναι το συναίσθημα,  ή είναι κάτι που επιβάλλεται στους ανθρώπους από τα σύγχρονα έθνη- κράτη;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘαύμα, του Γιώργου Φακανά στο ΑθηνΆct12.09.2018
Μια παράσταση που μας ταξιδεύει στις μυρωδιές, στις δεισιδαιμονίες , τα τραγούδια και τα παραμύθια ενός κόσμου που προσπαθούσε να ζήσει και να ευημερήσει, όταν η Ιστορία γύρω του άλλαζε με απρόβλεπτους τρόπους. Αλλά μήπως αυτό δεν συμβαίνει πάντα;  Κι έτσι το ερώτημα των ηρώων της παράστασης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ : ακόμα κι αν μας κληροδοτηθεί κάτι κερματισμένο, κάτι που αχνοφαίνεται μες στην ομίχλη του χρόνου, εμείς πως  προσπαθούμε να το κρατήσουμε ζωντανό για να το παραλάβουν οι επόμενοι; Τι διαλέγουμε να τους αφήσουμε;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συγγραφέας: Αλέξης Αλάτσης, Σταύρος Στάγκος

Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος

Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Μουσική: Violet Louise
Χορογραφία: Βιτόρια Κωτσάλου
Παίζουν: Γιώτα Φέστα, Χάρης Μαυρουδής, Δημήτρης Αποστολόπουλος
Τιμές Εισιτηρίων: 14€, 10€, 8€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 29 Νοεμβρίου
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο θέατρο Αλκμήνη.
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός Σκηνοθετη: Θεοδώρα Τσάμη
Link…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: