Πανελλαδικές Εξετάσεις: Απάντηση του υπ.Παιδείας στο ΣΟΕΔ για τις σεισμόπληκτες περιοχές

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Απάντηση του υπ.Παιδείας στο ΣΟΕΔ για τις σεισμόπληκτες περιοχές

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Απάντηση του υπ.Παιδείας στο ΣΟΕΔ για τις σεισμόπληκτες περιοχές

Απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας έλαβε το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) μετά από επιστολή που απέστειλε ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο να δοθεί ειδική μοριοδότηση για τους μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου των σεισμόπληκτων περιοχών του Ν.Λάρισας.

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή με επιστολή της απάντησε πώς σύμφωνα με διατάξεις του άρθρου 42 του Ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38Α΄) και του άρθρου 68 του Ν. 4653/2020 (ΦΕΚ 12Α΄), oι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των Γενικών Ενιαίων Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων των περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους από φυσικές καταστροφές, όπως, σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και  εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Για την εισαγωγή τους, απαιτείται κάθε φορά η έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με την απόφαση αυτή καθορίζεται το ειδικό ποσοστό το οποίο αποδίδεται βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό), το οποίο δεν υπερβαίνει ανά κατηγορία το δύο τοις εκατό (2%).Επίσης καθορίζεται με τη συγκεκριμένη απόφαση η δυνατότητα υπαγωγής στο ειδικό ποσοστό, τυχόν ειδικότερες προϋποθέσεις για την επιλογή, τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, η διαδικασία επιλογής, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Τα ειδικότερα θέματα  ρυθμίζονται από την Υπουργική Απόφαση η οποία εκδίδεται μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο  του ιδίου έτους.

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: