Πανελλήνιο συνέδριο Ακουστικής από τις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Πανελλήνιο συνέδριο Ακουστικής από τις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης φιλοξενείται φέτος το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακουστική 2022 που αποτελεί καθιερωμένο σημείο συνάντησης για επιστήμονες και επαγγελματίες που ασχολούνται με την ακουστική και τις εφαρμογές της.

Από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στα αμφιθέατρα ΙΙ και ΙΙΙ του κτιρίου ΕΛΚΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, 73 εργασίες με περισσότερους από 80 συγγραφείς/ομιλητές από διάφορους ακαδημαϊκούς κλάδους θα ενημερώσουν τους επισκέπτες για τις σύγχρονες εξελίξεις σε ζητήματα όπως  η κτιριακή και η υποβρύχια ακουστική,  ο έλεγχος θορύβου και δονήσεων, η περιβαλλοντική ακουστική, η ψυχοακουστική, η μουσική ακουστική, η ακουστική οικολογία, τα ηχοτοπία και άλλα (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου μπορείτε να επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα.

Το «Πανελλήνιο Συνέδριο Ακουστικής» που διοργανώνεται κάθε διετία, τα τελευταία είκοσι χρόνια, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής (ΕΛΙΝΑ), αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς θεσμούς στον συγκεκριμένο κλάδο καθώς παρουσιάζει τη δουλειά των σύγχρονων Ελλήνων επιστημόνων στον τομέα της ακουστικής και συγκεντρώνει τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας στο πεδίο αυτό.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής δημιουργήθηκε το 2002 για να συσπειρώσει την ελληνική επιστημονική κοινότητα που σχετίζεται ερευνητικά, εκπαιδευτικά ή επαγγελματικά με την ακουστική και αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ακουστικής (European Acoustics Association) και της International Commission for Acoustics.

Δείτε αναλυτικά, το πρόγραμμα εδώ.

Κεντρικοί ομιλητές του 11ου Συνεδρίου είναι ο Γεώργιος Παπανικολάου, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ – Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛ.ΙΝ.Α. και ο Γιάννης Μουρτζόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών – Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΛ.ΙΝ.Α.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πανελλήνιο συνέδριο Ακουστικής από τις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: