ΠΑΟΚ: Το πλάνο του Φερέιρα για την πρόκριση

ΠΑΟΚ: Το πλάνο του Φερέιρα για την πρόκριση

ΠΑΟΚ: Το πλάνο του Φερέιρα για την πρόκριση

Πώς ο Αμπέλ Φερέιρα θα προσπαθήσει να χτυπήσει τη Μπενφίκα; Με συμπαγή την άμυνά του, κοντά όλες του τις γραμμές και κάθετο παιχνίδι όταν έχει την μπάλα ο ΠΑΟΚ.

Ο Ζορζέ Ζεζούς χαρακτήρισε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την Τρίτη (15/9, 21.00) ως τελικό για την Μπενφίκα. Όσο… τελικός είναι για τους Πορτογάλους, άλλο τόσο τελικός είναι για το Δικέφαλο, με την διαφορά ότι μπορεί να μην το παραδέχεται ο Ζεζούς, αλλά η πίεση είναι στη δική του ομάδα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα γνωρίζει καλά τον 66χρονο τεχνικό αλλά η αλήθεια είναι ότι και ο Ζεζούς γνωρίζει τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Είναι φανερό από τον τρόπο με τον οποίο μίλησαν ο ένας για τον άλλο στις σημερινές δηλώσεις τους,  ότι οι δυο τους έχουν πολύ καλή σχέση που δεν πρόκειται ωστόσο να τους επηρεάσει στον τρόπο που προετοιμάζουν τις ομάδες τους για την αυριανή μάχη.

Σίγουρα το ενδεχόμενο να πετύχει μια  νίκη επί του «μεγάλου» Ζόρζε Ζεζούς αλλά  και της Μπενφίκα αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τον προπονητή του ΠΑΟΚ και αν την πετύχει θα…ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στην πατρίδα του όπου εκτιμούν πολύ τις ικανότητες του. Για να την πετύχει ωστόσο θα πρέπει να κάνει η ομάδα του το…τέλειο παιχνίδι και για αυτό την προετοιμάζει ο Αμπέλ Φερέιρα.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένοι. Ο Αμπέλ Φερέιρα γνωρίζει ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Μπενφίκα έναντι της δικής του ομάδας και θα προσπαθήσει να τα εκμηδενίσει. Για παράδειγμα ξέρει ότι στον άξονα οι ποδοσφαιριστές του Ζεζούς είναι πιο γρήγοροι από τους δικούς του και θα κάνει ότι είναι δυνατόν να μην τους επιτρέψει να το δείξουν στον αγωνιστικό χώρο. Για αυτό και ο  ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τις γραμμές του κοντά, χωρίς να αφήνει χώρους στους γρήγορους  και πολύ επικίνδυνους μεσοεπιθετικούς της Μπενφίκα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου γνωρίζει επίσης ότι έναν τρόπο έχει ώστε να μην επιτρέψει στους αντιπάλους του να βάλουν σε συνθήκες πίεσης την άμυνα του δοκιμάζοντας τις αντοχές της και αυτός είναι να κρατήσουν οι δικοί του ποδοσφαιριστές την μπάλα όσο περισσότερο μπορούν στην κατοχή τους. Γιατί είναι σαφώς πιο εύκολο να τρέχεις με την μπάλα, παρά να τρέχεις για να την πάρεις.

Τέλος σε ότι αφορά στην παράταξη της άμυνας του ΠΑΟΚ το σχήμα με τους τρεις στόπερ δεν πρόκειται να αλλάξει. Το πιο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: