Πάουελ: Η Fed μπορεί να λαμβάνει μη δημοφιλείς αποφάσεις για να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών

Πάουελ: Η Fed μπορεί να λαμβάνει μη δημοφιλείς αποφάσεις για να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών

Σε ομιλία που εκφώνησε στη σουηδική Riksbank ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζερόμ Πάουελ, έκανε λόγο για συνέχιση της νομισματικής πολιτικής της Fed, ώστε να μην αυξηθούν οι τιμές, τονίζοντας ότι έχει το περιθώριο να λαμβάνει μη δημοφιλείς αποφάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αναφέρθηκε στις επόμενες αυξήσεις βασικών επιτοκίων.

«Η σταθερότητά των τιμών είναι ο θεμέλιος λίθος μια υγιή οικονομία και προσφέρει στον κοινό ανυπολόγιστα οφέλη σε βάθος χρόνου. Αλλά, η αποκατάσταση των τιμών ενώ ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μπορεί να σημάνει μέτρα που δεν είναι δημοφιλή σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, καθώς αυξάνουμε τα επιτόκια για να επιβραδύνουμε την οικονομία. Η απουσία απευθείας πολιτικού ελέγχου στις αποφάσεις μας μας επιτρέπει να λαμβάνουμε αυτά τα απαραίτητα πολιτικά μέτρα χωρίς να υπολογίζουμε τους βραχυπρόθεσμους πολιτικούς παράγοντες», είπε, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την «πράσινη» οικονομία, σε συνάρτηση με τις κεντρικές τράπεζες, ο Πάουελ τόνισε: «Η Fed έχει ισχνές, αλλά σημαντικές ευθύνες σχετικά με τη χρηματοδότηση των χρηματοπιστωτικών κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα. Χωρίς σαφή νομοθεσία από το Κογκρέσο, θα ήταν ακατάλληλο για εμάς να χρησιμοποιήσουμε τη νομισματική μας πολιτική ή τα εποπτικά εργαλεία για την προώθηση της πιο “πράσινης” οικονομίας ή για να επιτύχουμε άλλους κλιματικούς στόχους».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: