Παπαστράτος: Νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ

Παπαστράτος: Νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Μια νέα μεγάλη επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2022 στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο,  αλλά και τη στρατηγική της για Βιώσιμη Ανάπτυξη ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International Inc (PMI), με αφορμή τα 90 χρόνια από τα εγκαίνια του πρώτου εργοστασίου της στον Πειραιά, χρόνια γεμάτα επιχειρηματικές προκλήσεις και καινοτομίες.

Το 2021, η Παπαστράτος γιορτάζει 90 χρόνια μιας διαδρομής όπου μετασχημάτισε ριζικά τη λειτουργία της για να εξελιχθεί σε εταιρεία τεχνολογίας και επιστήμης, με ένα μόνο στόχο: Το τέλος του τσιγάρου.

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος ανακοίνωσε επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ, στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, ως μια ακόμα επισφράγιση της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται στο εργοστάσιο και φτάνουν σε κάθε άκρη του κόσμου.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης «η υλοποίηση της επένδυσης έχει ξεκινήσει ήδη και συγκεκριμένα αυξάνουμε τη δυναμικότητα του εργοστασίου τοποθετώντας δύο νέες γραμμές παραγωγής για τις ράβδους καπνού HEETS για το IQOS και μια γραμμή παραγωγής φίλτρων. Επίσης, αναβαθμίζουμε, τρία χρόνια μετά την αρχική τους τοποθέτηση, τις έξι μηχανές που παράγουν τα HEETS στο εργοστάσιο έτσι ώστε να παράγουν τα προϊόντα νέας γενιάς για το IQOS που έρχεται. Τέλος, ψηφιοποιούμε το λιθογραφείο μας. Έχουμε βγάλει έξω τις παραδοσιακές εκτυπωτικές μηχανές και έχουμε παραγγείλει δύο υπερσύγχρονες μηχανές, γραμμές παραγωγής, ψηφιακής εκτύπωσης». Πρόσθεσε επίσης ότι αποτέλεσμα αυτού είναι η αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου, αύξηση των εξαγωγών και 115 νέες θέσεις εργασίας (60 από τις οποίες ήδη έχουν καλυφθεί και ήδη οι άνθρωποι εκπαιδεύονται).

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέφερε ότι «για 90 χρόνια η εταιρεία Παπαστράτος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εργοδότες της χώρας, συνεισφέρει στην εθνική οικονομία, στην εργασιακή ειρήνη, έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στηρίζει τους αγρότες». Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι μια ελληνική εταιρεία η οποία έχει ρίζες στην πρωτογενή παραγωγή κατόρθωσε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών να καινοτομήσει, να διαφοροποιηθεί και να ηγηθεί στις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, υπό την αιγίδα της Philip Morris International.

Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η Παπαστράτος εκπέμπει ένα όραμα για το μέλλον χωρίς τσιγάρο και στηρίζει τον αντικαπνιστικό νόμο. Στο πλαίσιο αυτό,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: