Παπαθανάσης: Nέα προγράμματα θα στηρίξουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις μέσω Αναπτυξιακής Τράπεζας

Παπαθανάσης: Nέα προγράμματα θα στηρίξουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις μέσω Αναπτυξιακής Τράπεζας

Όλα τα κατάλληλα επενδυτικά εργαλεία διαθέτει η Ελλάδα προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist με θέμα Sustainable Financing entitled «Solid foundations in volatile economies».

Εστιάζοντας στα εργαλεία τόνισε ότι σε αυτά περιλαμβάνονται βασικοί νόμοι που αφορούν στις στρατηγικές επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο και στο σχέδιο της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης. Στο ίδιο πλαίσιο, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας νέα προγράμματα θα στηρίξουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου ξένοι και Έλληνες επενδυτές μπορούν να επενδύσουν» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης και έχει αναλάβει η κυβέρνηση προς αυτή τη κατεύθυνση προκειμένου η χώρα να καταστεί φιλικός επενδυτικός προορισμός. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι σημειώνεται ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και ειδικότερα το 2021 σημειώθηκε υψηλό ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει αυτή τη μεταρρυθμιστική δουλειά που έχει ξεκινήσει. «Δεν θα σταματήσουμε. Συνεχίζουμε το έργο μας και δεν θα παρεκκλίνουμε από τον στόχο μας. Θα παρουσιάσουμε το έργο μας στους πολίτες και πιστεύουμε ότι θα μας εμπιστευθούν να το ολοκληρώσουμε». Επίσης, εκτίμησε ότι «οι πολίτες θα αναγνωρίσουν το έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό».

Από την πλευρά του ο Chris Allen εκπρόσωπος της DG ECFIN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα μιλώντας στο συνέδριο τόνισε ότι η Ελλάδα αναπτύσσεται δυναμικά και βρίσκεται πλέον στον χάρτη των προορισμών για τους διεθνείς επενδυτές. Από το βήμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις αλλά και τις τράπεζες και τόνισε ότι πρέπει άμεσα να γίνουν ενεργειακές επενδύσεις στον εταιρικό τομέα.

Μονόδρομος η υιοθέτηση των αρχών του ESG

Την υιοθέτηση των αρχών του ESG (κριτήρια Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης) σε όλους τους πυλώνες της τράπεζας στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού πλάνου της προανήγγειλε η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού στο συνέδριο του Economist.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για την Attica Bank όπου κυοφορούνται εξελίξεις, ενώ παράλληλα εκπονούμε το νέο επιχειρησιακό μας πλάνο πενταετίας, που σκοπό έχει να επιστρέψει η τράπεζα σε τροχιά κερδοφορίας και στη διεκδίκηση…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: