Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται πολιτική αστάθεια, δεν κρατά το κλειδί των εξελίξεων

Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται πολιτική αστάθεια, δεν κρατά το κλειδί των εξελίξεων

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν κρατά το κλειδί των εξελίξεων», ανέφερε ο Νίκος Παππάς στο Action24, κάνοντας εκτενή αναφορά σε μια σειρά από ζητήματα που πλήττουν την κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως οι παρακολουθήσεις και η έρευνα της ΑΔΑΕ, ο έλεγχος από τις επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και η αισχροκέρδεια, με βάση την οποία «τράπεζες, χονδρέμποροι και λιανέμποροι ενέργειας και διυλιστήρια θα έχουν σωρεύσει μέσα στο 2022, μετά και την οριστική καταμέτρηση, κοντά στα 10 δισ. ευρώ υπερκέρδη, ποσό που αποτελεί έργο Μητσοτάκη, ο οποίος αρνείται να το φορολογήσει».

Όπως συμπλήρωσε, «ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τη δυνατότητα ελέγχου των εξελίξεων, καθώς επίσης έχει ομολογήσει από τον Σεπτέμβρη του 2021 ότι δεν είναι εκλόγιμος από την επερχόμενη κάλπη, την κάλπη της απλής αναλογικής. Έχει ομολογήσει την πολιτική του απομόνωση και υπόσχεται πολιτική αστάθεια. Η χώρα, όμως, μπορεί να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτική και σταθερή από την κάλπη της απλής αναλογικής».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Θοδωρή Βγενή και Μαρίας Αραμπατζή, ο βουλευτής του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «οι κύριοι Πάτσης και Χειμάρας “άνθισαν” στο μποστάνι των απευθείας αναθέσεων και των απελευθερωμένων πλειστηριασμών και κατασχέσεων, σε ένα πολιτικό πλαίσιο, δηλαδή, μέσα στο οποίο ευνοήθηκαν τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές».

Ενώ σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό χρέος, τόνισε ότι αυτό «αυξήθηκε κατά 10 δισ. ευρώ στα χρόνια του Μητσοτάκη, αλλά η Ν.Δ. δεν θέλει να το ρυθμίσει, δεν θέλει να προστατεύσει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και την α’ κατοικία, δεν θέλει να πολεμήσει την αισχροκέρδεια. Το να χτυπήσουμε αυτά τα προβλήματα είναι αυτό που θα φέρει τις προοδευτικές λύσεις, είναι τα θεμέλια μιας προοδευτικής πολιτικής», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: