Παραμονή-ρεκόρ 90 ημερών στον νέο κινεζικό διαστημικό | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Παραμονή-ρεκόρ 90 ημερών στον νέο κινεζικό διαστημικό | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Τρεις κινέζοι αστροναύτες επέστρεψαν την Παρασκευή στη Γη έπειτα από παραμονή-ρεκόρ 90 ημερών στον νέο κινεζικό διαστημικό σταθμό, του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, μετέδωσε το δημόσιο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Το πλήρωμα είχε εκτοξευτεί από την Κίνα στα μέσα Ιουνίου. Η αποστολή Shenzhou-12 διήρκεσε περισσότερο από κάθε άλλη κινεζική αποστολή στο Διάστημα.

Η κάψουλα που μετέφερε το πλήρωμα προσεδαφίστηκε με αλεξίπτωτο γύρω στις 13:35 (τοπική ώρα, 08:35 ώρα Ελλάδας) στην έρημο Γκόμπι, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη CCTV.

Η αποστολή Shenzhou-12 ήταν η πρώτη από τέσσερις επανδρωμένες πτήσεις που προγραμματίζονται μέχρι το 2022, καθώς η Κίνα συναρμολογεί τον πρώτο μόνιμο διαστημικό σταθμό της. Η διαδικασία απαιτεί 11 αποστολές.

Η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή σχεδιάζεται για τον Οκτώβριο και η επόμενη ομάδα αστροναυτών θα παραμείνει στο διάστημα για 6 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Παραμονή-ρεκόρ 90 ημερών στον νέο κινεζικό διαστημικό | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: