Παράταση στην επιδότηση ρεύματος φέρνει η εκτόξευση της τιμής του- Συνέχεια σε μέτρα στήριξης προανήγγειλε ο Οικονόμου

Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος-φυσικού αερίου: Αναλυτικά τα μέτρα για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις

Η συζήτηση για τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας για έξτρα παροχές έχει ανοίξει, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία πως όποιος πρόσθετος χώρος δημιουργηθεί, αυτός θα αποδοθεί στην κοινωνία.

Ωστόσο, απευθύνει προειδοποιήσεις ότι το κόστος δανεισμού από τις αγορές έχει αυξηθεί για όλες τις χώρες της Ευρώπης και χτυπάει καμπανάκι ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη δημοσιονομική πολιτική μας».

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, χθες στον ΣΚΑΪ, ο οποίος είπε ότι με στοχευμένες ενέργειες η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας υπέρ των πιο ευάλωτων.

Κρατώντας την ισορροπία μεταξύ υγειών δημοσιονομικών και στήριξης της κοινωνίας απέναντι στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε χθες επέκταση των οριζόντιων ενεργειακών ελαφρύνσεων και για τον μήνα Φεβρουάριο.

Το νέο πακέτο επιδοτήσεων φτάνει τα 350 εκατ. ευρώ, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν δαπανηθεί συνολικά περισσότερα από 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε, επίσης, παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Πακέτο Φεβρουαρίου: Στα 39 ευρώ η επιδότηση

Αναλυτικά, οι επιδοτήσεις για αυτόν το μήνα διαμορφώνονται ως εξής:

Για τα νοικοκυριά, η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, (περίπου 4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

• Για τις πρώτες 150 kWh κατανάλωσης ανά μήνα η επιδότηση είναι 15 λεπτά ανά kWh.

• Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 έως 300 kWh κατανάλωσης η επιδότηση είναι 11 λεπτά ανά kWh.

Άρα η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 kWh/μήνα ανέρχεται τον Φεβρουάριο σε 39 ευρώ.

• Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η επιδότηση θα ανέλθει στα 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο για τις πρώτες 300 kWh της μηνιαίας κατανάλωσης. Άρα, η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ είναι 51 ευρώ.

– Για τις λοιπές χρήσεις, εκτός οικιακής (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις κ.ά.) η επιδότηση παραμένει στα 6,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Υπενθυμίζεται, ότι από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022 ισχύει και η αναστολή της πληρωμής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για τις επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες στη Μέση Τάση.

– Για τις οικιακές συνδέσεις φυσικού αερίου, η κρατική επιδότηση τον…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: