Παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία στην υγεία

Παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία στην υγεία

Με τη διαδικτυακή παρουσία περισσοτέρων από 200 συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου με μεγάλη επιτυχία το συνέδριο “Research & Development and Innovation in Healthcare”, που διοργανώθηκε για 2η χρονιά από τη Boussias και το Health Daily υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.), του Pharma Innovation Forum (PIF), του Συλλόγου Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδας (HACRO), του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΜΒΒ), του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ).

Κύριος θεματικός άξονας του φετινού Συνεδρίου ήταν η Υγεία ως κινητήριος δύναμη για την ελληνική Οικονομία, καθώς η επιστημονική έρευνα στον κλάδο της υγείας αποτελεί πλέον ένα ευρύ επενδυτικό πεδίο που μπορεί να υποστηρίξει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Στο συνέδριο συμμετείχαν 32 σημαντικοί και καταξιωμένοι θεσμικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί και στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, οι οποίοι συζήτησαν για την εφαρμογή πρωτοβουλιών προαγωγής της καινοτόμου έρευνας και ανάπτυξης στον κλάδο της Υγείας, μέσω επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων οι οποίες εκτείνονται σε όλους τους τομείς του κλάδου. Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), ενώ υποστήριξαν το συνέδριο οι εταιρίες: ΕΛΠΕΝ, Coronis, IQVIA και JANSSEN.

Το συνέδριο άνοιξε τη διαδικτυακή του αυλαία το με κεντρικό συντονιστή τον Νίκο Πολύζο Καθηγητή Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Παν. Θράκης (ΔΠΘ). Η Χαριέττα Ελευθεροχωρινού, Υπεύθυνη Επενδύσεων Καινοτομίας & Στρατηγικών Συνεργασιών της IQVIA, στο πλαίσιο της κεντρικής ομιλίας αναφέρθηκε στην πληθώρα χρήσεων της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία, από την ανακάλυψη και ανάπτυξη ενός φαρμάκου μέχρι την παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους ασθενείς.

Στην 1η ενότητα που εστίασε στην Καινοτομία στην Υγεία ως Στρατηγική Επιλογή για την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τις επενδυτικές ευκαιρίες και την οποία συντόνισε ο Κυριάκος Αναστασιάδης, Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Α.Π.Θ., Διευθυντής Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής, Π.Γ.Ν.Θ. , ΑΧΕΠA, Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ απηύθυνε ομιλία ο Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας στο Υπουργείο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: