Παύλος Ιωαννίδης: Έφυγε ο κορυφαίος πιλότος του Ωναση και της Ολυμπιακής

Παύλος Ιωαννίδης: Έφυγε ο κορυφαίος πιλότος του Ωναση και της Ολυμπιακής

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Παύλος Ιωαννίδης: Έφυγε ο κορυφαίος πιλότος του Ωναση και της Ολυμπιακής

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Παύλος Ιωαννίδης: Έφυγε ο κορυφαίος πιλότος του Ωναση και της Ολυμπιακής

Ήταν ένας θρύλος των αιθέρων!

Αεροπόρος του πολέμου και της ειρήνης με πολυσχιδή δράση, ατελείωτες ώρες πτήσης, τεράστια προσφορά και ανεκτίμητες εμπειρίες.

Εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση, διέφυγεστην κατοχή στην Μ. Ανατολή, πολέμησε τους Ναζί, υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορίακαι όταν ο Ωνάσης δημιούργησε την Ολυμπιακή Αεροπορία, ήταν ο στενότεροςσυνεργάτης του και μεταμόρφωσε  την μικρήπεριφερειακή αεροπορική εταιρία σε μια παγκόσμια δύναμη με κύρος, αξιοπιστία και αίγλη.

Από τα χέρια του πέρασαν στρατιές νέωναεροπόρων που εκπαίδευσε με αγάπη και δικαιοσύνη, τους έδωσε ευκαιρίες και τους ανέδειξε μεταξύ των κορυφαίων χειριστών της Πολιτικής Αεροπορίας.

«Έφυγε» ήσυχα στο σπίτι του σε ηλικία 97 ετών..

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Τον Ιούνιο του 1944, κατόπιν εντολής του Συμμαχικού Αρχηγείου Μέσης Ανατολής, διέφυγε από την Ελλάδα μαζί με δύο Άγγλους αξιωματικούς (McIntyre και Bob Morton) και έφτασε στο Κάιρο.

Τιμήθηκε “επ’ ανδραγαθία” από τον Βασιλέα της Αγγλίας Γεώργιο VI με το μετάλλιο “King’s Medal for Courage” (Κ.Μ.C.) της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και του απενεμήθη Δίπλωμα Τιμής από τον ΒρετανόΣτρατάρχη Lord Alexander.

Τις διακρίσεις αυτές επέστρεψε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως στερούμενες πλέον οιασδήποτε αξίας, στον Άγγλο Πρέσβη στην Αθήνα Charles Peake, στις 10 Μαΐου 1956, την ίδια μέρα που απαγχονίστηκαν στη Λευκωσία οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Καραολήςκαι Δημητρίου.

Εκπαιδεύτηκε ως πιλότος καταδιωκτικών από την Αγγλική R.A.F. και εν συνεχεία εντάχθηκε στην Ελληνική Βασιλική Αεροπορία, όπου υπηρέτησε μέχρι το 1947.

Ανεκλήθη στην Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του Επισμηναγού και πετούσε επί 12 χρόνια την βασιλική οικογένεια, ως Κυβερνήτης, με αεροπλάνα της Ολυμπιακής και του σμήνους υψηλών προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με τον Ιωαννίδη κυβερνήτη η τέως βασιλικήοικογένεια διέφυγε από την Καβάλα στην Ιταλία μετά το αποτυχημένο βασιλικόπραξικόπημα!

Ο ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ

Ο Ιωαννίδης ήταν από τους πρώτους που πίστεψε στο όραμα του Αριστοτέλη Ωνάση και έγινε από την πρώτη στιγμή το «δεξί του χέρι».

 Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία διαδοχικά ως αρχιεκπαιδευτής, γενικός αρχιχειριστής, διευθυντής πτητικής εκμετάλλευσης και γενικός διευθυντής, ως ένας από τους στενούς συνεργάτες του Αριστοτέλη Σ. Ωνάση.

Με τη διαθήκη του, ο τελευταίος τον όρισε ισόβιο μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Το 1983, το Δ.Σ. τον εξέλεξε ως πρώτο βοηθό γραμματέα, το 1985 ως γραμματέα, ενώ το 1992 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου – θέση στην οποία παρέμεινε έως τις 30 Ιουνίου 2005.

Υπήρξε γενικός διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρείας Springfield Shipping Cο. PanamaS.A. και εκτελεστικός διευθυντής του ναυτιλιακού και εμπορικού τομέα του Ομίλου Ωνάση μέχρι το 1995.

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος όλων των εταιρειών της Χριστίνας Ωνάση, ένας από τους εκτελεστές της διαθήκης της, καθώς και μέλος της επιτροπής διαχείρισης της περιουσίας της ανήλικης κόρης της, Αθηνάς.

Την 1η Ιουλίου 2005 ανακηρύχθηκε επίτιμος αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση και μέλος της Συμβουλευτικής…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: