«Πέφτουν» και σήμερα οι ασιατικές αγορές λόγω Evergrande

«Πέφτουν» και σήμερα οι ασιατικές αγορές λόγω Evergrande

«Πέφτουν» και σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις εξελίξεις στην Evergrande, με τις επιπτώσεις να είναι εμφανείς στην παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 πέφτει 2,17% στις 29.839 μονάδες, όπως και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,18%.

O δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διολισθαίνει 0,031% στις 24.092 μονάδες, ενώ αντίθετα στην Αυστραλία ο ASX κερδίζει 0,35% στις 7.273 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια σε Κίνα και Νότια Κορέα παραμένουν κλειστά λόγω αργιών.

Στην Κίνα, που παραμένει κλειστή λόγω αργίας, δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις πως οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν κινήσεις για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο ευρείας «μετάστασης» των προβλημάτων της Evergrande, καθώς το ζήτημα δεν αναφέρεται στα μεγάλα κρατικά ΜΜΕ.

Η Evergrande, που αγωνίζεται να βρει ρευστό, χρωστά 305 δισ. δολάρια και οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μια κατάρρευση της εταιρείας να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον κλάδο ακινήτων της Κίνας –και σε οτιδήποτε έχει έκθεση σε αυτόν, όπως οι τράπεζες και στη συνέχεια η ευρύτερη οικονομία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της εταιρείας προσπάθησε να καθησυχάσει σήμερα τις αγορές, λέγοντας πως θα εκπληρώσει τις ευθύνες της προς τους αγοραστές ακινήτων, τους επενδυτές, τους εταίρους και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: