Πελώνη: Δεν τίθεται θέμα απόλυσης μη εμβολιαζόμενου εργαζόμενου

Πελώνη: Δεν τίθεται θέμα απόλυσης μη εμβολιαζόμενου εργαζόμενου

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε ερώτηση των πολιτικών συντακτών για το πώς σχολιάζει η κυβέρνηση τη διαταγή του Τζο Μπάιντεν περί κυρώσεων σε όσους υπονομεύουν τη σταθερότητα στη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και τη συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε: «Η Ελλάδα σταθερά στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, προφανώς προς όφελος της σταθερότητας στην περιοχή. Το ζήτημα αυτό αφορά την επανένταξη της περιοχής στο αμερικανικό σύστημα κυρώσεων. Η Ελλάδα δεν ανήκει στα Δυτικά Βαλκάνια, είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και με αφορμή σχετική ερώτηση η κυρία Πελώνη τόνισε πως η Ελλάδα αποφασίζει ποια χώρα θα κρίνει ασφαλή ως τρίτη χώρα. «Ελήφθη αυτή η απόφαση με βάση τις εισηγήσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και αφορά συγκεκριμένες πέντε εθνικότητες που διέρχονται μέσω Τουρκίας και δεν κινδυνεύουν εφόσον υποβάλλουν αίτημα στην Τουρκία. Αυτό είναι μέτρο με στόχο την εφαρμογή της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας», σημείωσε.

Επίσης είπε ότι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν θα είναι κατ’ ιδίαν. «Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα έχουν την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν συνάντηση, δεν την είχαν μέχρι σήμερα. Αν ήταν μια κανονική επίσκεψη και υπήρχε χρόνος, θα ακολουθούσε και διευρυμένη συνάντηση», δήλωσε.

Για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και αν τίθεται θέμα απόλυσης εργαζόμενου η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. «Ο πρωθυπουργός έθεσε σαφώς το πλαίσιο στην τοποθέτησή του στη Βουλή την περασμένη Τρίτη. Αφορά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για να λάβει τις αποφάσεις της, ζυγίζοντας τα πράγματα με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Αυτή είναι μια ζωηρή συζήτηση, απασχολεί και άλλες χώρες, κατατίθενται όλες οι απόψεις», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση πότε επιχειρηματίες στην εστίαση ή στον τουρισμό θα μπορούν να υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους, επανέλαβε πως η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για αυτό το ζήτημα το οποίο εγείρει πολλά διλήμματα. «Ήδη έχουμε πει σε ό,τι αφορά διευκολύνσεις προς εμβολιασμένους πως αυτό θα καταστεί εφικτό, θα γίνει μια άλλη συζήτηση, όταν όλος ο ενήλικος πληθυσμός έχει πρόσβαση σε εύλογο χρονικό διάστημα στο εμβόλιο που επιθυμεί. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα συζητήσουμε ποιες διευκολύνσεις θα είναι αυτές ή…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: