Πελώνη: Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Πελώνη: Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο πρωινό πρόγραμμα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ τόνισε ότι αναγνωρίζονται οι δυσκολίες αλλά προτεραιότητα παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, επανέλαβε πως δεν πυροβολούμε τους μαχητές την ώρα της μάχης και παρέπεμψε για τα περαιτέρω στην αυριανή συνέντευξη του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας παράλληλα πως ήταν κεντρική επιλογή η ενημέρωση να γίνεται επιχειρησιακά, την ώρα της μάχης. Ειδικότερα:

Για το αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τις αστοχίες ως μέλος της κυβέρνησης

Όπως είπε η κ. Πελώνη: «Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή και την πρώτη δήλωση που έκανε μίλησε για κριτική και αυτοκριτική, ζήτησε συγνώμη ως πολιτικός και ως άνθρωπος που έχει ενσυναίσθηση, προφανώς και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι απ’ όλο αυτό που έγινε. Εννοείται ότι αναγνωρίζουμε τη δυσκολία και τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρατήσουμε. Δεν είναι καθόλου αμελητέο. Ακούω όλες τις αναλύσεις αυτές τις μέρες κι έχουμε γίνει όλοι ειδικοί».

Είπε ακόμη πως «Η συγγνώμη όλων μπορεί να είναι μια συγγνώμη σε πολλά επίπεδα και βεβαίως πρέπει να γίνει ένα εφαλτήριο για να γίνουμε καλύτεροι όλοι από δω και πέρα, κι εννοώ στη συζήτηση που θα ανοίξει και θα μας πάει παραπέρα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής».

Για το αν ο κ. Χαρδαλιάς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Όπως γνωρίζετε ο κ. Χαρδαλιάς δίνει τη μάχη, είπε χθες ότι δεν πυροβολούμε τους μαχητές την ώρα που δίνουν τη μάχη. Ακούω όλη αυτή τη συζήτηση, τα μέτωπα μαίνονται, ο κ. Χαρδαλιάς έχει υπερβάλει εαυτόν. Όλες οι παραιτήσεις πάντα όλων των κυβερνητικών στελεχών βρίσκονται στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Δεν θα έμπαινα σ’ αυτή τη συζήτηση τώρα. Σας θυμίζω ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα δώσει συνολική συνέντευξη Τύπου όπου θα απαντήσει σε όλα τα ζητήματα.

Είναι πολύ εύκολο κανείς να κρίνει απέξω. Αντιλαμβάνομαι την καταστροφή, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής που ήταν και είναι προτεραιότητα και ούτε να νομίζουμε πως μια εικόνα στο Συντονιστικό είναι μια απλή εικόνα που κάποιος πατάει ένα κουμπί και λύνονται όλα».

Ως προς την κριτική για το ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν επικοινωνηθεί όπως ό,τι αφορούσε τη χρήση των εναέριων…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: