Πέντε δραστηριότητες που βοηθούν τα νήπια να μάθουν τα χρώματα

Πέντε δραστηριότητες που βοηθούν τα νήπια να μάθουν τα χρώματα

Το νήπιο σας μέρα με την ημέρα μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα. Τα περισσότερα δε ερεθίσματα που δέχεται είναι από την καθημερινότητά του. Μέσα από δραστηριότητες που άλλοτε παραπέμπουν σε παιχνίδι κι άλλοτε είναι απλές συνήθειες, το παιδί μπορεί να μάθει μεταξύ άλλων πώς να ξεχωρίζει τα χρώματα.
Το σημαντικό είναι να ασχοληθείτε και να μετατρέψετε αυτές τις καθημερινές συνήθειες σε παιχνίδι γνώσεων.
Παίξτε με το φαγητό
Μετατρέψτε το πιάτο του μικρού σας σε ένα διπλό μάθημα για χρώματα και διατροφή. Ονομάστε το χρώμα καθώς σερβίρετε το φαγητό – μαύρο ψωμί, κίτρινο τυρί, κόκκινη πιπεριά, πράσινο μπρόκολο, λευκό χούμους. Ή αφήστε να δημιουργήσει το παιδί τη δική του παλέτα προσθέτοντας στο γιαούρτι έντονα χρώματα, όπως μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλα ή μια χούφτα βατόμουρα.

Ζωγραφίστε
Αφήστε το παιδί να ζωγραφίσει με νερομπογιές ή φτιάξτε τα δικά σας χρώματα. Ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα 1/2 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού και 2 φλιτζάνια νερό και βράστε το μείγμα μέχρι να πήξει. Μοιράζετε το κρύο παρασκεύασμα σε μερικά πλαστικά μπολ και προσθέτετε όση χρωστική τροφίμων θέλετε.Στη συνέχεια, αφήστε το παιδί να την πλάσει με όποιο τρόπο θέλει. Μην παραλείψετε κάθε φορά που λέτε το κάθε χρώμα που χρησιμοποιεί να ζητάτε να σας το επαναλάβει.
Περπατήστε και παρατηρήστε
Πριν βγείτε έξω με το μικρό παιδί σας, ζητήστε του να διαλέξει ένα κομμάτι χαρτί κατασκευής που μπορεί να κρατήσει. Κατά τη διάρκεια της κοινής σας βόλτας, βοηθήστε το να εντοπίσει αντικείμενα που ταιριάζουν με το χρώμα του χαρτιού: φύλλα, λουλούδια, κλαδιά, λέγοντάς του παράλληλα να σας σας πει οτιδήποτε του τραβά την προσοχή.Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, αφήστε το παιδί σας να ζωγραφίσει μερικά από τα αντικείμενα που είδατε ως υπενθύμιση ότι τόσα πολλά πράγματα μπορούν να μοιράζονται την ίδια απόχρωση.

Παίξτε με κουτάλια και κορδέλες
Όταν ο καιρός είναι βροχερός είναι ευκαιρία να παίξετε με το μικρό παιδί σας αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι. Δέστε μια κορδέλα διαφορετικού χρώματος στις λαβές τριών κουταλιών και, στη συνέχεια, βάλτε τα κουτάλια σε ένα μικρό δοχείο που βρίσκεται τουλάχιστον 5 μέτρα μακριά από το παιδί σας. Φωνάξτε το χρώμα μιας από τις κορδέλες και πείτε στο παιδί σας να τη φέρει μετρώντας μέχρι το πέντε. Η ανταμοιβή θα είναι μια μεγάλη αγκαλιά.
Έχετε μεγαλύτερο παιδί προσχολικής ηλικίας; Προσθέστε μια επιπλέον πρόκληση αφήνοντας έξω το όνομα της απόχρωσης και λέγοντάς του να διαλέξει την κορδέλα που έχει το ίδιο χρώμα με το παλτό της, ας πούμε,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: