Πέντε μαθήματα ζωής που μπορούν να διδαχθούν οι γονείς από τα παιδιά

Πέντε μαθήματα ζωής που μπορούν να διδαχθούν οι γονείς από τα παιδιά

Θυμάστε τις ξέγνοιαστες μέρες της παιδικής σας ηλικίας; Η φαντασία σας ήταν ανεξάντλητη, οι ιδέες σας τολμηρές και η διάθεσή σας για ζωή, μοναδική.
Κάθε μέρα ήταν γεμάτη μάθηση, μια νέα εμπειρία και περιπέτεια. Και ξαφνικά, εν ριπή οφθαλμού, δεν είστε πια παιδί, ενηλικιωθήκατε.
Το να είσαι ενήλικας είναι εξίσου συναρπαστικό, μόνο με περισσότερες ευθύνες και δύσκολες αποφάσεις. Σταματάτε να ονειρεύεστε, αισθάνεστε πιο κουρασμένοι και είστε λιγότερο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.
Κι ενώ τα παιδιά σας βλέπουν ως δασκάλους, δεν περνά καν από το μυαλό σας τι θα μπορούσαν να σας διδάξουν για τη ζωή.

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε βασικά μαθήματα που θα μπορούσατε να μάθετε από τα παιδιά. Ποια είναι αυτά:

Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας
Τα παιδιά δεν φοβούνται να δείξουν τα συναισθήματά τους. Όταν είναι χαρούμενα, χαμογελούν και γελούν. Όταν είναι λυπημένα, κλαίνε. Ως ενήλικες, μπορεί να προσπαθείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας χωρίς να αναγνωρίσετε το πώς αισθάνεστε. Καταπιέζεστε και εξαναγκάζεστε σε κάτι που πιστεύετε ότι είναι πιο αποδεκτό από τους άλλους.Φυσικά, το να μάθετε να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας είναι το κλειδί για πολλά θετικά πράγματα στη ζωή- αλλά, δεν μπορείτε να προχωρήσετε αν πρώτα δεν αναγνωρίσετε πώς νιώθετε.

Δοκιμάστε νέα πράγματα
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα είχε συμβεί αν δεν φοβόσασταν να δοκιμάσετε νέα πράγματα; Άλλωστε είναι καλύτερα να μετανιώνετε για τις πράξεις σας παρά να μετανιώνετε που δεν έχετε καν προσπαθήσει.
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθετε κάτι από το να δοκιμάσετε κάτι νέο. Τα παιδιά μαθαίνουν νέα πράγματα κάθε μέρα – έτσι μεγαλώνουν και γίνονται ενήλικες. Αντίθετα, οι ενήλικες, σταματούν να ρισκάρουν και επιδιώκουν μόνο πράγματα που φαίνονται ασφαλή. Αυτό όμως τους περιορίζει από το βιώνουν υπέροχα πράγματα και να μαθαίνουν κάτι νέο. Ηθικό δίδαγμα: τολμήστε!

Διασκεδάστε
Το μεγαλύτερο πράγμα που μπορείτε να μάθετε από ένα παιδί είναι να διασκεδάζετε. Είναι δύσκολο σε αυτόν τον δύσκολο κόσμο και με τις πολλές υποχρεώσεις, αλλά αν μάθετε να αφήνετε πίσω τις ανησυχίες και τους φόβους σας για τουλάχιστον μια στιγμή και να διασκεδάζετε , θα εκτιμούσατε διαφορετικά τη ζωή.
Καταπολεμήστε τους φόβους σας
Τα παιδιά πηδούν, σκαρφαλώνουν, πέφτουν, σηκώνονται. Τολμούν καθώς έχουν άγνοια κινδύνου.
Ως ενήλικες και με την πάροδο των χρόνων, οι φόβοι αλλά και οι φοβίες σας έχουν κρατούν αγκιστρωμένους. Τι θα γινόταν αν απλώς αναγνωρίσατε τις επιφυλάξεις σας, κάνατε σωστές…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: