Περισσότερο ανησυχητική η μετάλλαξη των ΗΠΑ και όχι η διασπορά της Κίνας | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Περισσότερο ανησυχητική η μετάλλαξη των ΗΠΑ και όχι η διασπορά της Κίνας | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Η Ευρωπαϊκή απόφαση για τα μέτρα όσον αφορά την Κίνα και την έξαρση του κορωνοϊού είναι κατά βάση πολιτική αφού κανένας διεθνής, ευρωπαϊκός ή άλλος υγιειονομικός οργανισμός δεν έχει εκφράσει ανησυχία ή δεν έχει συστήσει τη λήψη μέτρων.

Διαβάστε επίσης: ΕΟΔΥ: Θερίζει η γρίπη σε όλες τις ηλικίες- Αύξηση θανάτων και εισαγωγών λόγω κορωνοϊού

Προφανώς και οι εικόνες από το παρελθόν που βίωσαν οι πολίτες σε όλον τον κόσμο τα περασμένα χρόνια προκαλούν ανησυχία αλλά η πραγματικότητα με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν επιβάλλει ανησυχία και τόσο θόρυβο, αφού όπως αναφέρουν αναλυτές και επιστήμονες της υγείας οι ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι σχετικά προστατευμένες λόγω του εμβολιασμού και της ανοσίας της αγέλης.

Γιατί η Ευρώπη παίρνει μέτρα για την Κίνα

Η πανδημία ξεκίνησε από την Κίνα, αλλά δεν είναι πιθανό να έχουμε ένα νέο μεγάλο πανδημικό κύμα διεθνώς, λόγω των εξελίξεων στην Κίνα.

Είτε η Ευρώπη ασκεί πολιτική πίεση προς την Κίνα, είτε προετοιμάζει το έδαφος για περιοριστικά μέτρα λόγω και της ενεργειακής κρίσης ώστε να μειωθεί η κατανάλωση, είτε και τα δύο.

Άλλωστε, η απόφαση των Ευρωπαίων ήταν στην κατεύθυνση της πρόληψης, χωρίς αυστηρούς περιορισμούς.

Οι έλληνες επιστήμονες είναι σε αυτή τη φάση καθησυχαστικοί. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σε ανάρτηση στο Facebook υπενθύμισε τους όρους και τις  εξισώσεις R0 και Rt για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει λόγος για λήψη μέτρων λόγω της Κίνας.

Και ο Ηλίας Μόσιαλος έχει κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση.

Η αμερικανική μετάλλαξη ΧΒΒ 1.5

Η μετάλλαξη ΧΒΒ  η οποία εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό σε ολοένα περισσότερες χώρες τείνει να γίνει κυρίαρχη, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι η πιο μεταδοτική που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα.

Οι ειδικοί χτυπούν «καμπανάκι» καθώς τον τελευταίο μήνα καταγράφεται παγκοσμίως μία αύξηση 15% στους θανάτους, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή διαθέτει τη μετάλλαξη F486Ρ που τη διευκολύνει να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα και να διαφεύγει από την ανοσία, άρα να εξαπλώνεται ταχύτερα.

Καλπάζει η νέα μετάλλαξη ΧΒΒ 1.5

Στη νέα μετάλλαξη XBB.1.5 της Όμικρον υπολογίζεται πως αναλογεί το 40,5% των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε 31η Δεκεμβρίου, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που καταγραφόταν την προηγούμενη, δείχνουν δεδομένα τα οποία επικαιροποιήθηκαν χθες Παρασκευή από το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τον…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: