Περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες Υγείας ζητά η αγορά

Περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες Υγείας ζητά η αγορά

Οι παράγοντες που ευνοούν τον κλάδο, σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες, είναι πολλαπλοί:

  • Η γήρανση του πληθυσμού και η αύξηση της διάρκειας ζωής
  • Η αύξηση των ασθενών με χρόνιες παθήσεις
  • Η βαθύτερη εξειδίκευση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στην περίθαλψη και στη υποστήριξη της ζωής.

Στην κορυφή των επαγγελμάτων του μέλλοντος

Σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς κύρους εταιρείας συμβούλων McKinsey, τα επαγγέλματα Υγείας αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, μαζί με τα επαγγέλματα που αφορούν στη φυσική κατάσταση-ευεξία και τον κλάδο της τεχνολογίας.

Μόνο στις ΗΠΑ, αποτελεί επίσημη εκτίμηση ότι η απασχόληση στον ευρύτερο κλάδο της Υγείας αναμένεται να αυξηθεί 15% ως το 2029, και σε ορισμένες ειδικότητες, όπως η νοσηλευτική και η εργοθεραπεία, να ξεπερνά το 50%.

Η προοπτική για τις σπουδές Υγείας στην Ελλάδα είναι εξίσου θετική, αφού ο τομέας Υγείας αναμένεται να έχει ανάπτυξη πάνω από 3% κάθε χρόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Μάλιστα, στην περίπτωση της χώρας μας, την απορρόφηση των εξειδικευμένων επαγγελματιών Υγείας έρχεται να ευνοήσει και η ανάπτυξη ειδικών αγορών. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού, υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις θα ανοίξουν θέσεις εργασίας ειδικά για αποφοίτους με άρτια κατάρτιση και εξειδίκευση στο ευρύτερο αντικείμενο της Υγείας.

Σπουδές Υγείας: Τι πρέπει να προσέξει ο μελλοντικός επαγγελματίας

Σίγουρα η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τους αποφοίτους Λυκείου που ενδιαφέρονται σοβαρά να ασχοληθούν με το χώρο της Υγείας. Ωστόσο, για να πετύχουν, είναι σημαντικό να κάνουν σωστές και έξυπνες επιλογές.

Η ανάπτυξη που γνωρίζουν οι ειδικότητες Υγείας, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας, οι συνδυαστικές ανάγκες τόσο των ασθενών όσο και των εργοδοτών, δημιουργούν νέες απαιτήσεις. Ο σημερινός και αυριανός επαγγελματίας καλείται, από τη στιγμή της ολοκλήρωσης των σπουδών του, να διαθέτει ολοκληρωμένη κατάρτιση και πρακτική εμπειρία. Να είναι δηλαδή «practice-ready», έτοιμος για απασχόληση.

Ένας «practice-ready» επαγγελματίας Υγείας έχει τη δυνατότητα:

  • να αναλάβει άμεσα τη θέση που θα του προσφερθεί
  • να εξοικειωθεί γρήγορα με το εργασιακό και τεχνολογικό περιβάλλον
  • να είναι συνεχώς ενήμερος για την εξέλιξη της ειδικότητάς του
  • να συνεργάζεται αρμονικά με επιστήμονες και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων
Περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες Υγείας ζητά η αγορά

Με αυτά τα εφόδια, ένας σπουδαστής του τομέα Υγείας μπορεί να συνδυάσει μια ισχυρή εργαλειοθήκη γνώσεων και δεξιοτήτων, εισερχόμενος στην αγορά εργασίας με…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: