Πέθανε ο Γιάννης Κωσταλάς, μέγας μπασκετάνθρωπος της Νέας Υόρκης

Πέθανε ο Γιάννης Κωσταλάς, μέγας μπασκετάνθρωπος της Νέας Υόρκης

Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή (10/10) ο Γιάννης Κωσταλάς (στο κέντρο της εικόνας), ένας πραγματικός λάτρης του μπάσκετ και του αθλητισμού, ένας αληθινός ρομαντικός της καλαθοσφαίρισης.

Ο Γιάννης Κωσταλάς έπαιξε μπάσκετ στον Τυφώνα και στη συνέχεια σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, στις οποίες μετακόμισε στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Για δεκαετίες διατηρούσε ένα καφέ/εστιατόριο στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το Essex World Cafe, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες Έλληνες, άνθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού, τους οποίους ο Γιάννης Κωσταλάς υποδεχόταν πάντα με ανοιχτή αγκαλιά.

Το Essex Cafe λειτούργησε για χρόνια ως σταθμός πρώτων βοηθειών μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, καθώς βρισκόταν ακριβώς κάτω από τους Δίδυμους Πύργους. Γι’ αυτό και ο Γιάννης Κωσταλάς ήταν ένας ήρωας για τους Αμερικανούς, καθώς στο δικό του μέρος δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες χιλιάδες τραυματίες εκείνης της μαύρης ημέρας.

Στενός φίλος πολλών ανθρώπων του μπάσκετ στην Ελλάδα, θα λείψει για το χαμόγελο, την καλοσύνη και την διάθεσή του να ευχαριστήσει και να βοηθήσει τους πάντες.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: