Πέθανε ο Κλάιβ Σινκλέρ, πατέρας των θρυλικών υπολογιστών Spectrum – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Πέθανε ο Κλάιβ Σινκλέρ, πατέρας των θρυλικών υπολογιστών Spectrum - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Σε ηλικία 81 ετών πέθανε στο Λονδίνο ο σερ Κλάιβ Σινκλέρ, εφευρέτης που έγινε παγκοσμίως διάσημος τη δεκαετία του 1980 με τους υπολογιστές ΖΧ Spectrum.

To θρυλικό μηχάνημα με τα λαστιχένια πλήκτρα πούλησε εκατομμύρια κομμάτια έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάδοση των προσωπικών υπολογιστών. Παρόλα αυτά, ο ίδιος απέφευγε να το χρησιμοποιεί.

Η κόρη του Μπελίντα Σινκλέρ ανακοίνωσε ότι ο πατέρας της απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης έπειτα από δεκαετή μάχη με τον καρκίνο.

To ΖΧ Spectrum ήταν ένας από τους πρώτους υπολογιστές για τις μάζες

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα συνέχιζε να εργάζεται για τις εφευρέσεις του «επειδή αυτό ήταν που αγαπούσε να κάνει» δήλωσε η κ. Σινκλέρ σύμφωνα με το BBC.

Το 2013 ο Σινκλέρ είχε δηλώσει στο βρετανικό δίκτυο ότι δεν χρησιμοποιούσε υπολογιστές.

«Δεν μου αρέσουν οι περισπασμοί» είχε πει τότε. «Αν είχα υπολογιστεί θα άρχιζα να σκέφτομαι τι θα μπορούσα να αλλάξω, και δεν θέλω να το κάνω αυτό. Η συζυγός μου έχει την καλοσύνη να φροντίζει αυτά τα θέματα για μένα».

Πέθανε ο Κλάιβ Σινκλέρ, πατέρας των θρυλικών υπολογιστών Spectrum - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Το τρίκυκλο C5 δεν γνώρισε επιτυχία (David Levenson)

Ο Spectrum ήταν μεγάλη επιτυχία, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το παράξενο ηλεκτρικό τρίκυκλο C5 που παρουσιάστηκε από την εταιρεία Sinclair το 1985. Η αγορά έμεινε απογοητευμένη από τη μικρή εμβέλεια, τη χαμηλή ταχύτητα και την αδυναμία κίνησης σε ανηφόρες. Η αποτυχία του οχήματος έφερε οικονομικά προβλήματα στον εφευρέτη.

«Μερικές φορές πιστεύω ότι ήταν κάπως μπροστά από την εποχή του» είπε η κόρη του.

Πρόσθεσε ότι ο Σινκλέρ της ήταν αφοσιωμένος πατέρας και παππούς.

Άφησε πίσω του τρία παιδιά, πέντε εγγόνια και δύο δισέγγονα.

Ακολουθήστε Πέθανε ο Κλάιβ Σινκλέρ, πατέρας των θρυλικών υπολογιστών Spectrum - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Onlineστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πέθανε ο Κλάιβ Σινκλέρ, πατέρας των θρυλικών υπολογιστών Spectrum - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: