Πετρούνιας: 'Το Παρίσι είναι κοντά, το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει'

Πετρούνιας: 'Το Παρίσι είναι κοντά, το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει'

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στην Ελλάδα φέρνοντας το χάλκινο μετάλλιο μαζί του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας γυμναστής έκανε δηλώσεις στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ζητώντας ευγενικά αποστάσεις γιατί “θέλω να πάω διακοπές”!

“Ύστερα από τρία χρόνια δύσκολης πορείας και πολλών καταστάσεων που προέκυψαν μέχρι να φτάσουμε εδώ, το μόνο που θέλω να κάνω είναι να πάω διακοπές. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες φτάσαμε κάπως λαχανιασμένοι, γιατί ήταν πολύ μακρά η διαδικασία πρόκρισης. Διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο και ήμασταν στο κόκκινο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήμουν σε καλή ψυχολογία και σίγουρος για το αποτέλεσμα στα προκριματικά. Φάνηκε στον τελικό. Πήγαν όλα καλά πάνω στους κρίκους, έκανα την καλύτερη εμφάνιση της ζωής μου. Η προσγείωση είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου, μπορεί να σε αφήσει λίγο πιο μπροστά ή λίγο πιο πίσω. Οι άλλοι προσγειώθηκαν λίγο καλύτερα. Νομίζω θα μπορούσα να έρθω στη 2η θέση, αλλά δεν αφορά εμένα. Όλοι οι αθλητές ήταν καλοί, όλοι άξιζαν να είναι τελικό και όλοι άξιζαν αυτές τις βαθμολογίες που πήραν”, δήλωσε αρχικά ο 30χρονος πρωταθλητής.

“Δεν υπήρξαν στιγμές που δεν ένιωσα καλά, παρότι υπήρξαν κάποιες φλεγμονές μετά τον προκριματικό, όχι στο χειρουργημένο ώμο. Με δυσκόλεψε αυτό, αλλά ήμασταν πάρα πολύ έτοιμοι. Είχαμε κάνει τρομερή προετοιμασία, δεν ανησυχήσαμε καθόλου”.

Η πρώτη ήττα του σε μεγάλο αγώνα είναι κάτι που θα του δώσει κίνητρο για τη συνέχεια, σχολίασε: “Μόνο θετικά συναισθήματα από αυτήν την έκβαση. Το κίνητρο είναι τεράστιο γιατί ήταν αρκετά τα χρόνια που κέρδιζα. Κάποια στιγμή θα με νικούσαν. Είναι αυτό που χρειαζόμουν για να συνεχίσω με περισσότερο πείσμα να συνεχίσουμε να φέρνουμε χρυσά”.

Πετρούνιας: 'Το Παρίσι είναι κοντά, το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει'

Όσο για το αν έχει βλέψεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, είπε:Τα τρία χρόνια είναι κοντά. Αν συνειδητοποιήσετε ότι τώρα μεσολάβησαν πέντε χρόνια και είχα και δύο γέννες, τα τρία χρόνια προπόνησης και μετά πάω Παρίσι φαίνονται αστεία. Θα το κάνω και θα τα καταφέρω. Το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει”.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που ανακύπτουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είπε: Οι αθλητές αντιμετωπίσουν δυσκολίες και πρέπει να ακούγονται τα προβλήματά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας και όχι μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να μη δούμε άλλες περιπτώσεις όπως του Θοδωρή Ιακωβίδη, που μπορώ να διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν πάρα πολλές και τις γνωρίζω προσωπικά. Θεωρώ ότι με την κατάλληλη οργάνωση ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μπορεί να πάρει μπροστά και να λυθούν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: