Πέτσας: Ανάμεσα σε μέτριο και υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο η Αττική

Πέτσας: Ανάμεσα σε μέτριο και υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο η Αττική

Στη διασπορά του κορονοϊού στην Αττική αλλά και στο ζήτημα που προέκυψε με τις μάσκες στα σχολεία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως εξήγησε, η περιφέρεια της Αττικής είναι μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, καθώς καταγράφονται μεν τρία κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους καθημερινά αλλά ταυτόχρονα παρατηρείται και αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ, καθώς, όπως είπε, δύο στις τρεις είναι κατειλημμένες.
Έτσι, πρόσθεσε, η κυβέρνηση αποφάσισε, ακούγοντας τους ειδικούς, να προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων.
«Χρειάζεται να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών για να αποφύγουμε τα χειρότερα» συνέχισε και ζήτησε επιμονή κι υπομονή. «Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, το πρόβλημα είναι μπροστά μας».
Τόνισε δε πως η κυβέρνηση πήρε και θα παίρνει όποια μέτρα χρειάζονται, «η δημόσια υγεία δεν μπαίνει στη ζυγαριά». «Ας φροντίσουμε όλοι, τηρώντας τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί, να βάλουμε φρένο στα αυξημένα κρούσματα που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες. Αν δεν το κάνουμε, το κοινωνικό και οικονομικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το θέμα οικονομία ή υγεία είναι ψευτοδίλημμα, μόνο η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης μπορεί να λειτουργήσει θετικά και για την οικονομία, απάντησε σε ερώτηση για το εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown.
Η χώρα μας τα καταφέρνει καλύτερα από τις περισσότερες χώρες, όπως είπε, και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στις 15 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα βρισκόταν στην 124η θέση διεθνώς, και ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ανά 1 εκ. κατοίκους είναι 3.817 κρούσματα, στη χώρα μας είχαμε 1.319 κρούσματα, δηλαδή ο εθνικός μέσος όρος είναι τρεις φορές μικρότερος, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε ότι αφορά τους θανάτους η Ελλάδα βρίσκεται στην 110η θέση διεθνώς. Με τον διεθνή μέσο όρο στους 120,6 θανάτους ανά 1 εκ. κατοίκους στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι 30.
«Αυτή την επιτυχία οφείλουμε με τη διαφυλάξαμε μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή άλλη θεραπεία» είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι ορισμένες περιοχές βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και «πρέπει να κινηθούμε πριν ανάψει κόκκινο».
Για τις ΜΕΘ είπε πως σήμερα υπάρχουν 930 κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων οι 701 για ασθενείς με άλλα νοσήματα και οι 229 για ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 86 είναι κατειλημμένες και οι 143 κενές, ήτοι ποσοστό 37,5% πληρότητας. Στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν 330 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 225 για άλλα νοσήματα και οι 75 για ασθενείς με…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: