Πιάνει κορυφές το χρηματιστήριο

Πιάνει κορυφές το χρηματιστήριο

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Στα υψηλά 17μήνου τερμάτισαν σήμερα οι βασικοί δείκτες του ΧΑ, αναθερμαίνοντας τις προσδοκίες για έναν ακόμη – μεγαλύτερο – ανοδικό κύκλο, με “ορίζοντα” τα υψηλά 6ετίας!

Η συνεχιζόμενη επί τρεις εβδομάδες ανοδική κίνηση “λελογισμένων βημάτων” δημιουργεί κλίμα ευφορίας και αισιοδοξία. Χαρτοφυλάκια που έμειναν ανενεργά τις τελευταίες εβδομάδες επιστρέφουν στην αγορά, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχέεται σε μεγάλη γκάμα μετοχών όλων των κλάδων και των κατηγοριών κεφαλαιοποίησης. Ενθαρρυντική ένδειξη ο αυξημένος τζίρος στη σημερινή συνεδρίαση.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την ισχυρή αντίσταση των 925 μονάδων, που είχε αποδειχθεί ανυπέρβλητο “ανάχωμα” σε προηγούμενες ανοδικές κινήσεις. Αν υπερκερασθεί, επόμενο βραχυχρόνιο – και μάλλον εύκολο – στόχο θα αποτελέσουν οι 950 μονάδες

Ωθηση στο ΧΑ έδωσαν σήμερα οι διαβεβαιώσεις Λαγκάρντ ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την ευρωπαϊκή οικονομία  και να διοχετεύει φθηνή ρευστότητα σε κυβερνήσεις και τράπεζες.

Πάντως τα “μηνύματα” από την ΕΚΤ είχαν την αντίθετη επίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου οι δείκτες γύρισαν καθοδικά. Οι αγορές φοβούνται ότι αν υπάρξουν ενδείξεις συνέχισης της πληθωριστικής “έκρηξης” που σημειώθηκε τον Απρίλιο στις ΗΠΑ (δείκτη τιμών καταναλωτή +4,2%), η Fed θα αναγκασθεί ίσως να κλείσει τις στρόφιγγες ρευστότητας και σε επόμενη φάση να ανεβάσει τα επιτόκια.

Στο ΧΑ, που εξαρτάται σε σημαντικό βαθμός από τις ροές ξένων κεφαλαίων, η επίδραση αυτών των κινήσεων θα είναι έμμεση αλλά εξαιρετικά σημαντική.

 Μετοχές και δείκτες

Προς το παρόν φαίνεται ότι η αγορά αποκτά πάλι ανοδική δυναμική, ικανή να επιφέρει διάσπαση της πρώτης ισχυρής αντίστασης στις 925 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί δείκτες ξεκίνησαν σήμερα από το κόκκινο και τερμάτισαν σε υψηλά ημέρας, με αυξημένο όγκο συναλλαγών και μεγάλο τζίρο (72,4 εκατ. ευρώ, συν 21,2 εκατ. σε μεταβιβάσεις πακέτων).

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,20% στις 924,30 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ 911,32 μονάδων (-0,22%) και 924,54 (+1,23%). .

Ο FTSE 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη 1,30%, τερματίζοντας στις 2.248,36 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης ξεκίνησε με -0,68% και έκλεισε με κέρδη 1,43% στις 597,07 μονάδες. Με θετικό πρόσημο όλες οι μετοχές του κλάδου. Eurobank +2%, Πειραιώς +1,9%, Attica Bank +1,5%, Τρ. Ελλάδος +1,2%. Εθνική και Alpha +0,9%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχώρισαν Ελλάκτωρ+6,5%, Βιοχάλκο +3,1%, Lamda +2,9%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +2,5%. Ακολούθησαν ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ +2,1%, ΕΧΑΕ +2%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή +1,7%, Coca-Cola +1,3%.

Στο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: